REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
hgr napisał(a):Witam, model rodziny 3osobowy (ja, żona i dziecko) chciałbym zakupić nowszy, lepszy samochód i większy od tego co na co dzień użytkuję... (golf 4)
budżet około 35 tys. zł
Jeżdżę dużo (głównie miasto)
Typ nadwozia najlepiej kombi
Samochody jakie mi się podobają i mam na uwadze to:
- Citroen C5 III (od 2008 roku)
- Audi A6 C6
- Skoda Superb II (2008-)
- Volkswagen Touareg (ale tylko z LPG bo ogromne silniki według mnie są)
- BMW Seria 5 E60 (2003-2010) (ale to jakoś tak niekoniecznie jestem przekonany)
Każde z tych aut mnie czymś zachwyca... najlepiej to żeby był zajebiście oszczędny, a także dynamiczny, bo nogę to myślę, że mam ciężką. Poważnie myślę nad kupnem auta razem z gazem chociaż nie wiem sam co myśleć.... Czy ktoś może pomóc mi w wyborze? Bądź coś odradzić?
Będę bardzo wdzięczny, dzięki !
hgr napisał(a):Dzięki za jakieś sugestie, powiem szczerze, że najbardziej przykuwa moje oczy C5, ale audi też zaczeło mi się podobać. Co do superba to za taką kwotę da się znaleźć coś. Tylko jak w opisie jest jak w realu to da się... Ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia? Co do wersji silnikowych itp itd? Jaki samochód?
hgr napisał(a):dzięki za podsunięcie propozycji z volvo, jednak w środku jeszcze ładne, ale na zewnątrz takie nieskazitelne kombi, które za bardzo nie podoba mi się, ale w środku jest ok.
Co do mondeo, to znalazłem fajne propozycje, ale to mondeo, a ja fordów za bardzo nie lubię, chociaż nie wiem jak się nimi jeździ, chociaż warte może są one rozważenia....
Co do Audi bo widzę, że wszyscy odradzacie, a taka wersja z LPG
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co o niej myślicie? Wiem, że to ponad mój budżet, ale może zawsze mógłbym coś znaleźć żeby doinwestować w coś lepszego...
Accord i Sonata odpadają ze względu na niepodobające mi się deski rozdzielcze...
No i to jest właśnie stwierdzenie typowego Polaka.. Bez obrazy ale takie Mondeo bij na głową przereklamowane A6 i warto się przejechać Mondeo. Będziesz wiedział o czym mówięhgr napisał(a):Co do mondeo, to znalazłem fajne propozycje, ale to mondeo, a ja fordów za bardzo nie lubię