Auto segment B C do 15 tys

03 Sty 2017, 11:58

A wiesz, że ten silnik 2.0 w Fordzie to bliźniacza konstrukcja do Mazdy?
https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engine

Zawieszenie też masz to samo - Ford Focus Mk2, Mazda 3 I i Volvo C30/S40/V50 są na tej samej płycie podłogowej.

Co do tego Focusa z ogłoszenia - typowe auto na handel, ciekawe ile w Holandii kosztowało...

W Astrze H najlepiej 1.8 125KM - bezproblemowo można założyć LPG, 1.6 jest trochę mulasty.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Sty 2017, 16:21

Ossy
Auto na handel mówisz.. rozwiniesz tą myśl?

Co do mazdy? Boje się drobnych awarii ;/
rafalrav
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 12 2015
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: nie mam

03 Sty 2017, 19:37

A co tu wyjaśniać? Odpicowana perełka z niezłym silnikiem, nie najgorszym wyposażeniem, z "dobrego" rocznika, magiczny przebieg poniżej 200k za śmieszną cenę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Sty 2017, 19:47

Cena w tym roczniku raczej normalna.. Wiadomo że na zdjęciach czegoś nie widać, że coś będzie do zrobienia. Ale nie sądzę , żeby była jakas tragedia.
rafalrav
Nowicjusz

03 Sty 2017, 22:18

Chłopie, wejdź na magiczne mobile.de, wklep dane takiego auta i sprawdź ile trzeba zapłacić za coś co wygląda w miarę normalnie i nie jest uszkodzone mechanicznie
Później cenę w ojro pomnóż przez aktualny kurs, dodaj akcyzę, tłumaczenia i inne pierdoły, koszty transportu i marżę handlarza. Wtedy napisz ile powinien kosztować taki focus w komisie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Sty 2017, 05:24

Idąc tym tokiem myślenia nie kupie żadnego auta... Na naszych portalach aukcyjnych nie ma ani jednego focusa w cenie ze strony którą mi podałeś.
rafalrav
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...

04 Sty 2017, 07:59

rafalrav napisał(a):Idąc tym tokiem myślenia nie kupie żadnego auta... Na naszych portalach aukcyjnych nie ma ani jednego focusa w cenie ze strony którą mi podałeś.

Dlatego trzeba szukać aut z polskiego salonu i najlepiej od pierwszego właściciela. Wiadomo, że takich aut nie ma wiele, a z lepszym silnikiem i wyposażeniem jest ich jeszcze mniej, więc szukanie konkretnego modelu może być frustrujące. Radziłbym rozszerzyć gamę poszukiwanych modeli.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

04 Sty 2017, 12:49

Hmm. Oglądam Focusy i astry. Teoretycznie mógłbym popatrzeć na te Mazdy ale to takie auto dla młodych gniewnych. Oglądałem tez Hondy civic. Ale ponoć mają duże problemy ze skrzyniami biegów. I ogólnie nie są zbyt urodziwe. Jeśli nic nie znajde to w najgorszym wypadku kupie sobie audi a3. Oczywiście pierwszy model. Z moim portfelem o dwójce mogę zapomnieć.

Edit:
Coś tam pogrzebałem. Różne przedziały cenowe.
Co sądzicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Macie jeszcze jakieś pomysły?
rafalrav
Nowicjusz