REKLAMA
Witam, zamierzam kupić auto. Do tej pory mieliśmy Forda Focusa II po faceliftingu oraz Forda Focusa III kombi. Jestem z tych aut zadowolony. Ale jak to często bywa jak się człowiek przyzwyczai to trudno jest się odzwyczaić. Bardzo dobrze jednak się złożyło, że kolejny focus nie podoba mi się z zewnątrz. Czas więc na zmianę i sprawdzenie innej marki. Nie będę Was prosił o wskazanie, który samochód jest najlepszy, bo takiej odpowiedzi na forum nie dostanę (są różne zdania). O co chcę więc zapytać:
1. Na które auta warto zwrócić uwagę z segmentu C (aby było łatwiej to na tą chwilę jeszcze nie jestem gotowy na auta francuskie czy włoskie chyba że alfa ale w 50tys nie wiem czy warto)
2. Które auta omijać z daleka
3. Mam znajomego, który jezdzi po Niemczech i z chęcią pomógł by coś tam znaleźć. Czy jest warto szukać w Niemczech auta bezwypadkowego?
4. Ten sam znajomy napewno pomógł by z wyszukaniem i dogadaniem auta po wypadku - i tu też pytanie czy warto te kilka dni poswiecic na wojaże po Niemczech, potem ogarnięcie naprawy tego i kwestie związane z opłatami, rejestracją itp. Czy rzeczywiście jest duża szansa, że w tych pieniądzach zamiast przyzwoitego auta z Polski będzie można mieć auto w bardzo dobrym stanie "lekko bite" z Niemiec?
wymagania co do auta:
- wyglad zewnętrzny fajny (subiektywne ale chodzi mi o bardziej sportowy niż "ładny"
- 5 drzwi (hatchback lub kombi ale kombi nie przyklejane do auta)
- bagażnik nie mniejszy niż w focusie II (trochę moze byc mniejszy ale nie wiele)
- silnik benzyna, 130 - 150KM bylby OK
- wyposazenie: kmfort+ (czyli nie mega jakis wypas ale fajnie miec podstawowe w dzisiejszych czasach bajery)