Auto silnik max 2.0 około 7s do 100 za 45k

02 Mar 2016, 18:00

Witam,
Jakie auto polecacie. Będę poszukiwał go w Niemczech i sprowadzał więc musi to być max 2l pojemności, tylko benzyna. Ma być komfortowe (mam 190cm wzrostu) najlepiej automat(bez awaryjny). Przyspieszać około 7s do setki czyli zakładam jakieś ~200km po prostu nie chce się męczyć przy wyprzedzaniu ale nie ma być to też jakieś sportowe 300 konne szaleństwo. Ma to być auto w miarę tanie w utrzymaniu i koniecznie bez awaryjne (nie silniki tfsi itp). Koszt do 45tys. Mile widziana możliwość założenia LPG. Dzięki za każdą ciekawą propozycję.
Lukan0s
Obserwowany

Auto: Megane

02 Mar 2016, 18:14

Ciężko będzie z trwałością, takimi osiągami i żeby się zmieścić w 2l.

Nie wiem jakiej wielkości auta potrzebujesz ale wg mnie pasuje tutaj Renault 2,0T w Megane i Lagunie
Ewentualnie Audi A4 B7 z 1,8T i zostawić z 5-7tys. zł na tuning
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Mar 2016, 18:55

Fajnie by było jakbym mógł przewieźć te 5 osób w miarę komfortowo.
Lukan0s
Obserwowany

Auto: Megane
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na jednoślady - motocykle, skutery i rowery
    Wraz z początkiem wiosny na ulicach pojawiają się motocykle i skutery. Użytkownicy takich pojazdów są w sposób szczególny narażeni na niebezpieczeństwo związane z wypadkami, ponieważ w razie kolizji nie ...
    Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...