Auto Sportowe do 18 tysięcy

02 Gru 2012, 19:34

ja tu nikogo od wieśniaków nikogo wyzywał nie będę ale każdy wyciągnie wnioski jakie będzie uważał za słuszne ^^ . Na pewno kolega "numberOne" nie ma specjalnego obycia... , ja mając jeszcze zaledwie 17 lat mam chyba większe pojęcie o świecie niż on... ale niektórzy ludzie po prostu całe życie spędzili w mieście i nie mają pojęcia o obecnej wsi itp... poza tym studia w Krk to większy powód do dumy niż byle pseudo sportowe auto w którym nic się nie umie zrobić bo służy tylko do lansu. Ale może już zostawmy poziom co poniektórych forumowiczów w spokoju bo nie o tym jest ten temat.

Co do auta, to za tą kwotę nie kupisz auta sportowego z wyglądu i charakteru zwłaszcza w dobrym stanie... niestety taka jest prawda.
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Gru 2012, 19:44

Liczy się to co człowiek sobą reprezentuje a nie to skąd pochodzi, ile ma pieniędzy itp.
Co sobą reprezentuje NumberOne każdy może ocenić.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

02 Gru 2012, 20:50

A ja też się wtrącę, gorszy nie będę.

Bo takie jest myślenie i pozerstwo Polaków .. Tylko VW, BMW, Mercedes, mam lans i oooo. Nie mówię o wszystkich posiadaczach, bo sam bym BMW chciał mieć i zrobić tak jak wychodziły z fabryki.. Ale jak pomyślę jaka opinia krąży o właścicielach takich samochodów, to aż się odechciewa. Wolałbym jeździć fajnym i zadbanym Puntem niż jakimś wieśwozem. Na pewno znacie tekst, że w Polsce jeździ więcej M-Powerów niż wyszło z fabryki - kto wie ten zrozumie ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Gru 2012, 21:01

No i ja się wtrące.
galakty napisał(a):Bo takie jest myślenie i pozerstwo Polaków .. Tylko VW, BMW, Mercedes, mam lans i oooo.

Przykro mi z tego powodu, ale tak niestety jest. Według mnie samochód/pieniądze nie powinny być wyznacznikiem wielu rzeczy.
Można takie rzeczy spotkać, że pół rodziny się skłóciło i się do siebie nie odzywali, bo za swoje pieniądze jeden z braci kupił sobie nowego Golfa, a z drugiego się śmieli, bo kupił Pandę...
Wśród znajomych to samo...
Jak czytam podobne rzeczy, to aż się niedobrze robi...
Wybaczcie...

galakty napisał(a):Na pewno znacie tekst, że w Polsce jeździ więcej M-Powerów niż wyszło z fabryki - kto wie ten zrozumie ;)

Wie i rozumie :) m.in. naklejanie znaczka ///M na stare serie 3 czy 5, a potem mówienie, że to normalnie M3 :(
Kiedyś był gdzieś taki artykuł właśnie o stereotypach ludzi jeżdżących samochodami danej marki i ile jak traci na wizerunku dana marka. Muszę to przegooglować.

Może nie na temat, ale znacie również magiczne "za pół ceny"?
Wielu się dziwi jak ktoś chce kupić nowy samochód, jak "za pół ceny" ma jak nowy używany, lepszy, full wypas z Niemiec. Tylko, że dobre samochodu używane w Niemczech chodzą drożej niż w Polsce...
hwxb5
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

02 Gru 2012, 21:13

numberOne znajdź sobie inne forum, może rolniczo-tematyczne? Szczególnie skup się na kwestii buraków.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

02 Gru 2012, 21:33

Nawiązując do tematu to Mazda MX-5 świetnie wpasowuje się w wymagania.
Wygląda agresywnie, świetnie się prowadzi i dzięki temu, że jest lekka a silniki komaktowe spalanie też jest na akceptowalnym poziomie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...

03 Gru 2012, 01:59

Najśmieszniejsze jest to, że "chłop", który obśmiewa Renault Clio sam jeździ... damskim Oplem Tigrą. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW