Witam. Planuje w najbliższych dniach kupić autko i nie wiem co wybrać. Moje 2 typy to audi a4 b5 96-98r 1.9 TDI 90km lub 110km oraz vectra b DTI 101km. Mam na to autko 8-9 tysięcy. Bardziej podoba mi się audi, dla mnie jest po prostu dużo ładniejsza zewnątrz i wewnątrz ale martwię się, że może być droższa w utrzymaniu. Za vectrą przemawiają tanie części no i za te same pieniądze vectrę kupie 2-3 lata młodszą. Chciałbym poznać Wasze opinie o tych autach i o silnikach diesla które wymieniłem. Proszę o szybką pomoc bo chciałbym kupić autko w najbliższym tygodniu. Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o dostępność części czy ceny to przynajmniej wg mnie postawiłbym oba auto na równie siebie. Jeśli decydujesz się na diesela to jednak skłonił bym się bardziej w stronę audi ponieważ bądź co bądź jest to chyba najbardziej znany silnik na rynku i z częściami nie ma problemów, wiadome, że rzeczywisty przebieg będzie pewnie ponad pół miliona ale kiedyś ktoś mi mówił, że obojętnie w jakim stanie kupisz to zawsze jakoś te silniki jeżdżą. Co do silnika z Vectry nic Ci nie powiem bo nie wiem nic o nim, a może się okazać, że jest lepszy od 1,9 tdi choć to wynikałoby pewnie tylko i wyłącznie od konkretnego egzemplarza:)
A4 byś dostał za te pieniądze ale tylko najsłabsza benzyna i to z początku produkcji a o dieslu zapomnij,no chyba że chcesz kupić takiego co to są igiełki na allegro z 96-97roku po nawet 7000zł a potem pisać jak to sie psuje ja zdecydowanie jestem za Vectrą choć wiem że ten silnik do bezawaryjnych nie należy ale to już napisze ktoś kto go miał
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Jeśli chodzi o sam silnik to zdecydowanie bardziej odpowiada mi ten 1.9 audi. Od znajomych na temat vectry słyszałem więcej negatywnych niż pozytywnych opinii.. być może audi z 96 czy 97 z przebiegiem 400-500tys okazała by się mniej awaryjna niż vectra z 2000 roku..
Undisputed napisał(a):być może audi z 96 czy 97 z przebiegiem 400-500tys okazała by się mniej awaryjna niż vectra z 2000 roku..
Az tak to bym nie przesadzal 1.9TDI to bardzo dobry silnik ale czy gdy bedzie mial 500tys przebiegu bedzie nadal lepszy od 2.0DTI z przebiegiem 200tys? Tego nie byłbym az takpewien
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Nie wpadnij w dziurę Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...
Audi A4 nigdy nie miałem, ani nie jeździłem taką więc się na jej temat nie wypowiem. Mam Vectrę B (FL) 2.0 DTi i nie narzekam na nią, ma prawie 180 tys km przebiegu i silnik jest prawie jak nowy. Pracuje idealnie, jest dość zrywny i mało pali. Jedynie co, to są drobne wycieki oleju.
A tak zapytam z ciekawości, pytanie głownie do Ciebie krikus, jak wiadomo vectry ochroną antykorozyjną nie grzeszą ale słyszałem, że wersje po FL miały już ocynkowaną blachę... Czy to prawda?
Podstawową rzeczą jest to że Vectra B nigdy nie byla w ocynku,poliftowa 99-02 miala tylko lepsze zabezpieczenie antykorozyjne od tej przedliftowej 95-99 dlatego mniej rdzwieje lub wcale ale do czasu (zima robi swoje).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Dziś widziałem vectre ( vauxhall ) b (FL) właśnie taką jak chciałem 2.0 DTI tylko nie wiem z którego dokładnie roku ale wyglądała strasznie. Wielkie place rdzy na masce bagażnika, wokół tylnej wycieraczki, na przednich nadkolach
Aż dziw, że tylne nieskorodowały bo w znanych mi egzemplarzach to tylne nadkola i progi pierwsze się poddawały. Tak wygląda Vectra B która nie miała robionej blacharki, zaraz Cię zaczną zakrzykiwać, że nie ale krikus i killaz niedawno te samochody kupili.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.