Auto uniwersalne do 25-30k

14 Maj 2018, 09:27

Szukam samochodu do 25-30k, poruszać się będę 60/40 jako miasto/trasa. W zeszłym roku padło 45tys km/rok.
Z tego co mi zależy to nadwozie, sedan/coupé/hatchback.
Silnik - mniej niż 150km nie wchodzi w grę, jednak warto pamiętać ze 150kunia jeździ inaczej w astrze h niż audi a6 c6. Chodzi mi o zachowanie dość dobrej dynamiki auta.
Interesuje mnie w miarę bogate wyposażenie czytaj głównie zależy mi na ksenonach i podgrzewanych fotelach.
Brałem pod uwagę chyba już wszystkie samochody i chciałbym posłuchać waszych opinii.

Ojciec ma 2014 f10 jako 535i i jego spalanie w trasie to ok 12l miasto 16l, niedawno kupił Astre K 1.6 200km która wazy 1233kg i jeśli chodzi o dynamikę to auta wypadają podobnie, a opelek w trasie na krajowej pali po 4.5l/100 w mieście 8 wiec spalanie jak w większości diesli

Wciąż zastanawiam się nad tym czy wgl sens jest pakować się w diesla, fakt patrząc na przebieg to jak najbardziej ale licząc ze trasy czytaj raz na tydzień na dwa ok 250km w jedna stronę a tak po mieście i dojazdy po 25km wiec nawet diesel się nie rozgrzeje porządnie. Gaz tez wchodzi w grę i to przy pojemnościach 4.2 itd tez przeżyje.
Ostatnio edytowany przez mike, 19 Maj 2018, 20:05, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj uwagę gdzie zakładasz wątki
ValiooX
Początkujący

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawnie przebrnąć przez naprawy powypadkowe?
    Udział w wypadku lub stłuczce niesie za sobą lawinę konsekwencji. Najważniejsze jest życie i zdrowie uczestników zdarzenia, ale zaraz potem nasza uwaga skupia się na uszkodzonym samochodzie. Wyłączenie pojazdu z użytkowania ...