Jeśli chodzi o Audi A3 to części nie są za tanie ale także to auto rzadko się psuje
![Wink ;)]()
ekonomia 1.9 TDI jest na wysokim poziomie i to bezwarunkowo
![Wink ;)]()
jeśli bardzo Ci zależy na ekonomi i jest to Twój główny atut przy wybieraniu auta to napewno patrz na Diesela. W Astrze są jeszcze silniki 1.7 CDTI które zbierają dobre opinie nawet w kwestii dynamiki. A jakość Audi A3 widać po naszych drogach jeździ tego pełno na każdej krzyżówce widać Audi A3 przeważnie w silniku 1.9 TDI i ludzie sobie to chwalą. Polecić moge jeszcze Renault Megane one też mają dobre silniki Diesela ale z tego co słyszałem opinie o Renault są mieszane
![Wink ;)]()
Aha i jeśli chodzi o Diesele to uważaj na przebiegi. Jeśli znajdziesz np. Audi A3 z 2002 roku z przebiegiem 150 tysi to nawet nie masz co startować bo jest cofnięty o 200 tysi
![Uśmiechnięty :)]()
Moja Astra jest z roku 2005 a ma 220 tysi najechane ale przynajmniej wiem ( bo mam udokumentowane ) że ten przebieg jest prawdziwy i wiem czym jeżdżę. Łatwo się władować na mine jeśli chodzi o Diesele
![Wink ;)]()
Popatrz może za jakimś Golfem np. IV albo nawet V ale nie obiecuje że znajdziesz coś godnego uwagi.