REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Valras napisał(a):bmw lub audi , paliwo : benzyna lub diesel.
Fajnie by było gdyby koszty eksploatacji nie były za duże .
dzida napisał(a):czyli byle znaczek oraz szpan i byle tanio Typowy klient Audi i BMW.
Jak nie chcesz wysokich kosztów eksploatacji to nie te marki, bo jak masz zamiar serwisować na chińskich częściach po taniości to odpuść.
Popraw temat https://www.forumsamochodowe.pl/wazne-zanim-napiszesz-nowy-temat-przeczytaj-ten-wazne-vt72479.htm bo równie dobrze można polecać Audi a1 i a8 w longuValras napisał(a):Jakieś propozycje ?
Ossy napisał(a):Najniższe koszty eksploatacji będą w Audi A3 1.6 TDI lub BMM 320i, ale to nie oznacza, że to auta tanie w utrzymaniu.
Zdecydowanie bardziej wolałbym kupić auto nie-premium za te pieniądze - jakość tych tańszych modeli marek premium nie powala w ostatnich latach.
Kao napisał(a):Jeżeli mówimy o E60 i o E90 to różnica wielką
E90 320i r4 150KM przyspieszenie do 100 niecałe 10s
Spalanie koło 8 litrów oczywiście mówimy o normalnej jeździe.
E60 530i r6 231KM przyspieszenie do 100 7.1s
Spalanie koło 9.5
No i plusuje się silnikiem stara sprawdzona konstrukcja.
Kao napisał(a):320i typowe usterki to wtryski, czujnik niskiego ciśnienia paliwa
dzida napisał(a):Ja bez najmniejszego zastanawiania się bym wziął 530i wieksza, ładniejsza, wygodniejsza, mocniejsza a reszta Cię przecież nie za bardzo interesuje. 320i typowe usterki to wtryski, czujnik niskiego ciśnienia paliwa. chcesz się dowiedzieć więcej o kosztach utrzymania to trochę wysiłku i poprawy padam fora BMW nam jest ciężko każdemu z osobna wałować to samo na temat konkretnej marki i modelu bynajmniej mi się nie chce.
bardziej cierpią ślizgi jak sam łańcuch tak czy inaczej w 2.0 rozrząd się wymienia czego w przypadku R6 się nie mówi jako element eksploatacyjny.dzida napisał(a):i rozciągnięty łańcuch
3.0 diesel to też bardzo udany silnik aczkolwiek ja jestem za benzyna. Za 40 k już spokojnie coś kupisz zestarszego rocznika. Ja nie licze paliwa, trzeba to poprostu wlewam. Nie katuje a też nie jeżdżę jak emeryt komputer pokazuje mi około 12Valras napisał(a):Jeśli mowa o 5 , to 530i czy 530d ? Druga sprawa czy kupię to autko w dobrym stanie za taką kwotę ? I ostatnia ,bo widzę ,że masz sam e60 to jak Ci tygodniowo wychodzi z paliwem ,jeśli można wiedzieć