Auto uzywane do miasta, automat, do 35000zl, raczej benzyna

30 Paź 2016, 01:45

Witam :)
Przymierzam sie do zmiany auta, chce kupic auto niezawodne, ktore nie bedzie nie konczaca sie studnia bez dna. Chce tez aby auto mialo przynajmniej te 130/140km i automat i ludzkie spalanie, co prawda rocznie robie male przebiegi. Dzienne trasy to 5km do pracy i powrot zazwyczaj
Limit kwotowy: 35000zl
Rocznik min. 2007
glownie jezdze w miescie, wiec raczej beznzyna ale mam garaz podziemny w mieszkaniu, wiec chyba lpg odpada (chociaz zakazu niema przy wjezdzie)
wstepnie myslalem o:
Honda Civik automat vtec 1.8 140km - model 8 generacji
BMW x3 rocznik ok.2006/7 automat- tutaj niestety diesiel, glownie takie jednostki widuje
BMW e60 ?
Seat leon - 2010~
zakuman
Nowicjusz

Auto: e46

30 Paź 2016, 10:52

Wiesz o tym, że koszty utrzymania choćby Civica w stosunku do BMW E60 dzieli przepaść? W ogóle niezły rozstrzał od Civica poprzez limuzynę do SUV-a.
Przy Twoich trasach tylko i wyłącznie benzyna.
maxatos
Początkujący

Prawo jazdy: 05 08 2006
Auto: Seat Arona
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

30 Paź 2016, 11:15

W Leonie niestety słabo z udanymi benzyniakami. Łap porównanie kosztów:
bravo-1-4-t-jet-civic-1-8-i30-1-6-megane-1-4tce-leon-1-4tsi-vt95604.htm

Inne modele tutaj:
spis-modeli-i-ranking-koncowy-koszty-utrzymania-vt96514.htm
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Paź 2016, 13:15

chce auto dynamiczne ale tez wygodne, bo niestety ale Kraków jest coraz bardziej zakorkowany i stad tez ten automat. Chce auto do , ktorego nie bede ladowal niewiadomo ile
moze jakas alfa?
albo bmw e90 e87?
ten civik nie bedzie mułem przy 140 automat? i jak polecacie go ?
albo przy moich potrzebach co byscie brali do 35k
zakuman
Nowicjusz

30 Paź 2016, 13:50

Może Laguna III
Toyota Camry
Kia Magentis / Hyundai Sonata
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

30 Paź 2016, 15:20

Jak szukasz wygodnego to odpuść Civica, on bardziej sportowy, układ kierowniczy bardzo sztywny, mam takiego w użytkowaniu na parę tygodni i poza miastem - naprawdę fajne autko, ale do miasta, jeśli cenisz wygodę, to nie polecam.
Do tego silnik, który lubi wysokie obroty.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
    Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...

30 Paź 2016, 15:24

to moze inaczej bo widze ze inaczej rozumiemy wygode, ja mam teraz e46 na zawieszeniu mpakiet po mapie z 136->160KM, ja sadze ze ten civik i tak miekki bedzie dla mnie - sama kwestia czy to dobre auto czy lepiej znow bmw brac
zakuman
Nowicjusz

30 Paź 2016, 15:33

Auto w porządku, chociaż ma parę drobnych spraw (np. sprzęgło skrzypi - w manualach, zawieszenie też dziwnie skrzypi, ponoć coś z odbojami), i jak oczekujesz nowoczesności, to trochę zawiedzie, bo kokpit jednak "swoje lata ma", ale trzyma sportowy styl.
Bardzo słaba widoczność do tyłu przez tylną szybę, do tego brak wycieraczki na tylnej, lusterka boczne w porządku.
Ale układ kierowniczy fajny, no i auto niezawodne, do tego całkiem przestronne, mnie się fajnie w nim siedzi - bo trochę nisko, chociaż możliwe, że będzie Tobie brakowało mocy przy przesiadce.
tomekdk