23 Lis 2020, 11:14
Witam,
Poszukuję samochodu w segmencie innym niż miejski, a więc taki którym jazda w trasie nie będzie męczyć i będzie też nadawał się na wyjazdy rodzinne przynajmniej 3 osobowe.
Do pracy autem nie jeżdżę, bo nie muszę, komunikacja miejska daje radę i jest ponad 4krotnie taniej, a czas podróży podobny. Jedynie jak komunikacja zawiedzie, to wtedy biorę auto.
Więc auto nadawałoby się głównie pod wyjazdy na wycieczki/wczasy. No tak na 100+ km w jedną stronę. Wiadomo czasem też jazda po mieście.
Nie zależy mi na gadżetach typu kamery cofania, wyświetlacz... To wszystko jest fajne ale bez tego można się obyć.
Zależy mi jedynie na klimie, by była przynajmniej manualna...
Co do silnika, ze wszystkich stron w rodzinie mam gderanie, żeby nie diesel, tylko benzyna + LPG... Osobiście wolałbym diesla, bo lepiej przyspiesza niż wolnossąca benzyna i lepszy w trasie, ale też obawiam się tych kosmicznych w cenie napraw.
Domyślam się, że segment D całkowicie odpada w tych pieniądzach, a chce też nabyć uczciwe auto, z przebiegiem najlepiej poniżej 100 tyś km, a jak nie ma to chociaż w okolicach 100, a nie 200...
Nie chciałbym też wolnossącego benzyniaka 110 KM, bo takie maszyny nie dość że mają tylko 5 biegów, to dynamiki zero...
Czy w ogóle wymagania które podałem są realne w tej cenie ?
Czy raczej musiałbym szykować kasę w pułapie 45 tyś ?