Auto w fabrycznym gazie do ok 50 tys (NOWE)

07 Lip 2017, 21:55

Co polecicie do ok 50 tys z fabryczna instalacja LPG .

Wymagania:
5 drzwi w bagażniku miejsce na złożony wózek. czyli w starym mini od nisana lub toyocie aygo za mało raczej.

Klima, radio (niby normalne ale sie okazuje że i bez sprzedają)
Eksploatacja:
dojeżdżam do pracy 30 km w jedną stronę autostradową obwodnica A8. szacuje przebieg do 1500 km miesięcznie. z czego 70% trasa ale w szycie a 30% miasto.
Obecnie worze dupę 25 letnim golfem variantem który sie sypie a przy 110 wyje jak zarzynane prosie. Auuto planuje eksploatować ile jego stan pozwoli może i 10-15 lat. Używki szukałem blisko rok i do 25 tys mogłem co najwyżej nabyć składaka z lakierem na 800 jednostek, panie bezwypatkowy, ale to na parkingu pewnie przerysowany. Lub auto zaniedbane z uszkodzeniami które wychodziły po przeglądzie mechanika. i mówimy to a samochodach 5lat+

Ci co twierdzą ze auto traci 50% wartosci po trzech latach chyba nie wiedzą że rynkiem żadzi nie tylko popyt. Ja takie auta które by nie było z niemiec poskładane lub nie miało 200 tys kręconych z 300 nie widziałem. Inna sprawa nie jedziłem po auto więcej niż po 80 km i dobrze.

Odpowiedz jest tak tyle daja w salonie jak oddajesz auto po listingu i bierzesz nowe a sprzedają już po cenie rynkowej 70%+
sebsn122
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Auto: Fiat tipo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

07 Lip 2017, 22:20

Zejdź na ziemię z wymaganiami i budżetem.
Wejdź na stronę jakiejkolwiek marki, znajdź zakładkę "samochody używane" i szukaj.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Lip 2017, 22:21

Klima i 5 drzwi to duże wymagania za 50 k ahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nie napisałem że chce klime automatyczną auta spełaniajace te wymagania zaczyjnaja sie od 41 tys. pyta o rade nie masz to sie nie wypowiadaj
Dziekuje
sebsn122
Nowicjusz

07 Lip 2017, 22:28

Dawaj przykłady
- 50k
- fabryczne LPG
- duży bagażnik

Choćby 3, przyznam rację
Myśl
Invi
Forumowicz VIP

07 Lip 2017, 22:55

gdzie napisałem duży ???

napisałem złożony wózek czyli większy niż w aygo i starym mini to oznacza duży bagażnik ???????

wózki sie obecnie składają (stelaż) w prostokąt. 50x90 wysokość max 30 plus drugie tyle spłaszczona gondola(też sie składa) podsumowując 300 litrów w zupełności wystarczy. Aygo ma 160l

2 maiło być do około 50 tyś

hiunday i20 wersja classic plus 1.2 z lpg 51 500
dacia tu do wyboru do koloru sandero 41-48 w zależności od wyposażenia. do tego logan, ew logan mcv ale nieco powyżej
opel corsa w promocji jest teraz za 49 850 wersja enjoy

PS jeszcze skoda fabia do mpi instalacja kosztuje 1,750 PLN :)
wersja ambition 46 380 zł + 1750 LPG 75km 60 jest kilka tys taniej
sebsn122
Nowicjusz

07 Lip 2017, 23:29

Kupujesz nowe auto, a więc ruszaj do salonu, przymierzaj się do aut, jeździj nimi i kup to, w którym będziesz się czuć najlepiej. Nie ma większego znaczenia co kupisz, bo po gwarancji i tak zwykle zaczynają się cyrki.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczyny dymienia z rury wydechowej w dieslu
    Czy mając samochód z silnikiem wysokoprężnym (diesla) narażeni jesteśmy na dymienie z rury wydechowej? To pytanie pewnie zadaje sobie nie jeden właściciel diesla Postaram się opisać jakie są przyczyny dymienia z rury ...
    Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...

08 Lip 2017, 07:40

Dokładnie jak mowi @mike pobiegaj po salonach zrob jazde testową i wybierz te ktore Ci odpowiada. To jest najnizszy pułap cenowy wiec nie mozna liczyc na 10-letnia bezawaryjna jazde te czasy skonczyli sie w latach 90 .
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Lip 2017, 09:15

Wymieniłeś auta, na które w życiu nie wydałbym własnych pieniędzy :mrgreen:
Wkurzałoby mnie ciągłe składanie i rozkładanie wózka - szczególnie, że sam sobie wybierasz auto.
Obawiam się, że silniki, które typujesz przy 110 o wiele lepiej zachowywać się od obecnego nie będą.
Wsiądź do fabii, dacii i przekonaj się sam, że kupujesz tak samo badziewne auto jakie masz (rozwiązania konstrukcyjne też prawie identyczne) i płacisz 50k za nowego golfa, nawet wyposażenie będziesz miał podobne.
Użytkownik skody

http://uzywane.renault.pl/wyszukiwarkaszczegoly/chevrolet/cruze/2013/298#TAB2
http://uzywane.renault.pl/wyszukiwarkaszczegoly/honda/civic/2012/4214
[link do opeluzywane.pl wygasł]
[link do opeluzywane.pl wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

08 Lip 2017, 09:19

Pytanie, po co kupować nowego i20 czy Corsę z bieda pakietem, bieda silnikiem i bieda komfortem? Bo nowe? I co z tego.
Poza tym nie wiem czy złożony wózek wejdzie ot tak sobie do bagażnika, pewnie trzeba będzie się nawykręcać rękoma, jakoś sobie tego nie wyobrażam.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

08 Lip 2017, 10:42

wózek i tak jest codziennie składany i rozkładany. stelarz zostaje na dole bloku lub w samochodzie wiec żadna różnica wózek składa sie w 2 ruchach. Panowie nie róbcie problemów z rzeczy które dla mię nim,mi nie są.
sebsn122
Nowicjusz

08 Lip 2017, 11:10

Z nowych to Fiat Tipo (sedan lub hatchback):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Rok produkcji: 2002

08 Lip 2017, 11:21

sebsn122 napisał(a):Ci co twierdzą ze auto traci 50% wartosci po trzech latach chyba nie wiedzą że rynkiem żadzi nie tylko popyt.

np. wyposażenie czy silnik, którego w tych autach niestety nie uświadczysz

Problem w tym, że te małe autka nie nadają się na autostradowe prędkości, bo wygłuszenie dalej mizerne i będzie wył jak to prosie, a silnikowi będzie brakować mocy. Na jakieś drogi krajowe do 90km/h jeszcze by uszło.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

08 Lip 2017, 11:28

Invi napisał(a):Wymieniłeś auta, na które w życiu nie wydałbym własnych pieniędzy
Proszę nie zachowywać się jak hipokryta. Prosiłeś o przykłady aut do 50k z fabrycznym LPG, to je podał. A teraz chcesz się wykpić tym że nie są super jakości? Każdy kupuje to na co go stać. Kolega prosi o radę bo jest na tyle bogaty że stać go na NOWE auto. Nie interesują go rady odnośnie zapierdzianych przez niemca aut, których kolega nie preferuje. To nic wstydliwego że kogoś nie stać na nowe i wychwala poniemieckie dzwony, bo to jego szczyt marzeń. Tu dajemy rady o NOWYCH autach, bo autor tematu o to prosi. A jak ktoś jest na tyle niedoinformowany że auta spełniające wymagania istnieją, i jest ich całkiem sporo. To może czas zajrzeć do książek i się podszkolić?

Auta w tym budżecie:
Najlepsza opcja: Tipo HB w standardzie, ~~50k, +3.5k LPG, niby wykraczasz poza budżet, ale te 5k upustu dostaniesz bez problemu. Ewentualnie SW (Station Wagon) musiałbyś kapkę nagiąć budżet, no ale napisałeś "około". Poza tym nikt nie wyklucza wiekszego upustu niż 5k.
Punto LPG*
Panda LPG*
Kia RIO*
Corsa 55k, ale może z upustami zejdziesz do 50k
Dacia Sandero
Hyundai i20
Renault Clio*
+Celowo pomijam pojazdy z VW/SEAT/SKODA bo to gówniane samochody.

*NIEFABRYCZNE, ale ASO zakłada na życzenie

Invi napisał(a):Choćby 3, przyznam rację

Nawet choćbyś wzbił się na wyżyny krętactwa i teraz chciał mówić że liczą się tylko te które zakładają FABRYCZNIE (a nie po przyjeździe do dealera, w ASO), to i tak jest tych aut sporo.
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

08 Lip 2017, 13:42

voidcall napisał(a):Nawet choćbyś wzbił się na wyżyny krętactwa i teraz chciał mówić że liczą się tylko te które zakładają FABRYCZNIE (a nie po przyjeździe do dealera, w ASO), to i tak jest tych aut sporo.

Nie trzeba kręcić

"Auto w fabrycznym gazie do ok 50 tys (NOWE)"

Kupiłem w zeszłym roku nowe auto, za 85k, a co? stać mnie! Sprzedałem, bo tak, bo nie było mi potrzebne.

Jeżdżę skodą, prawie nową, od początku roku zrobiłem prawie 20kkm fabią i 10kkm octavią, wolę moje 13-sto letnie volvo, serio, gdyby przebiegi były mniejsze to wolałbym zwrot kosztów niż służbowe auto.
Invi
Forumowicz VIP

08 Lip 2017, 14:08

Autor tematu chciał do 50 tysięcy auto z LPG z bagażnikiem i lepiej jadące niż Golf III.
Do powyższych aut mogę dorzucić Suzuki Baleno 1.2, bardzo dobre wyposażenie jak na segment B w tej cenie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Rok produkcji: 2002