Podlubalem trochę po necie i znalazłem kilka ciekawych propozycji :
Całkiem nieźle wygląda opel vectra 2000edy
[link do oferty na Allegro wygasł]Całkiem nieźle tez wyglądają Vectry i astry v16 z silnikami 1.6 1.8 corsa jakoś zupełnie mnie omija...
Później są seaty i tu chyba trudno bd się zmieścić z moimi wymaganiami do budżetu... Fajne auta z tego co poczytałem to VW w innej budzie, ale jak z częściami do tego auta? Tu interesowało by mnie praktycznie każde auto mieszczace się w budżecie czyli Leon Cordoba Ibiza Toledo i tu jest pytanie, czy warto pakować się w v8? I silnik 1.4? Wydaje mi się ze te 60-70KM to jednak trochę mało
![Kwaśna mina :/]()
raczej minimum to 1.6
VW, auto które naprawdę według mnie jest warte swojej ceny... Tutaj zamieszczę się do Passata b5 i golfa IV choć dużo bardziej przekonuje mnie ten pierwszy, ponieważ mam takie jedno auto i wielu napraw nie wymagał. Tutaj raczej silnik 1.6
Czy znajdę jeszcze coś godnego uwagi w tej cenie? Jest jeszcze bmw ale trochę boje pakować się w napęd na tył podczas zimy... Czy różnica w ergonomii pracy silnika v8 do v16 jest wyczuwalna w gazie? Bo w sumie innych instalacji nie boje pod uwagę.
@Edit: rozumiem ze audi lepiej sobie odpuścić bo w tej cenie nie znajdę nic w co nie bd musiał włożyć drugie tyle?
@Edit2: Poczytał trochę o tym oplu, i podobno silniki 1.6 v16 mają skłonność do łykania oleju, ogólnie opinie na temat tego auta są dość skrajne... Czy warto się ew w to pakować? Jakie mieliście doświadczenie z tym silnikiem?