REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jeśli doradzasz ludziom tak jak tutaj to chyba nie masz zbyt wielu zadowolonych klientówcosmopll napisał(a):Jak chcesz, to dodatkowo zajmuję się profesjonalnym doradztwem w tym względzie
cosmopll napisał(a):Np Golf IV z silnikiem 1.4 lub 1.6
właśnie pokazałeś stan swojej wiedzycosmopll napisał(a):Spokojna Twoja rozczochrana, niech Cię głowa nie boli, o to co ja wiem, a czego ty nie. Może też nas oświecisz co jest złego w Astrze 1.6 16V, pewnie to co w każdym aucie - psuje się och, naprawdę, pewnie tak, masz rację. Auta się psują jak każde i każde ma swoje wady. Prawda jest taka, że Astra sobie świetnie radzi z LPG, jak ten silnik jest zadbany i regularnie serwisowany, to przeżyje więcej niż Twój TDCI i Mam prośbę - odnoś się merytorycznie do moich wypowiedzi, bo ja mogę równie dobrze powiedzieć, że tylko naiwniak kupuje Fokusa TDCI z 2008 i będzie to mniej więcej tyle samo warte
Żal mi z Tobą dyskutować w taki razie chłopcze.cosmopll napisał(a):Nie żartuję
Jaki problem podrobić, chyba niezbyt douczony jesteś.cosmopll napisał(a):Jak ma papiery, to może on być realny.
To że ten szrot jest beznadziejny u samej podstawy a w trasy to normalnie "marzenie" jeździć Gulfem 1.4/1.6cosmopll napisał(a):Co ma przebieg do ilości koni pod maską???
cosmopll napisał(a):Może też nas oświecisz co jest złego w Astrze 1.6 16V
cosmopll napisał(a):przeżyje więcej niż Twój TDCI
cosmopll napisał(a): tylko naiwniak kupuje Fokusa TDCI z 2008
cosmopll napisał(a):2.0 8V to nie był udany silnik
cosmopll napisał(a):Dużo palił i był ogólnie słaby
cosmopll napisał(a):na tym forum znajdziesz wpisy ludzi, którzy piszą że mają 1.6 16V i grama oleju nie bierze
cosmopll napisał(a):Co do Ibizy, to myślę, że spokojnie wystarczy. Ma być tanio ekonomicznie i na dojazdy do szkoły/pracy. Ibiza z małym silnikiem, będzie naprawdę ok, zwłaszcza, że 50% to miasto, czyli pewnie ruch i korki.
Znam kilka osób, które miały te silnik w swoich autach. Los dwóch z nich znam. Jedno auto skończyło z całkowitą pod tramwajem, drugie właściciel oddał na złom, bo stwierdził, że nie będzie nikogo karał tym autemcosmopll napisał(a):No na razie, w przeciwieństwie do Ciebie nie posługuję się utartymi opiniami w stylu panie francuzy się psują, po syntetyku silnik się rozszczelni i innymi typowymi dla mietków od poloneza i selektola oraz ich mentalnych odpowiedników z for. Jak się postarasz, a wierzę że potrafisz, to na tym forum znajdziesz wpisy ludzi, którzy piszą że mają 1.6 16V i grama oleju nie bierze, ani się nie psuje, przynajmniej poważnie. No tak, ale ty masz czarodziejską kulę i wiesz lepiej. Zdziwię Cię, ten silnik bierze głównie, jak ma cofnięty licznik z 400 000 km do 200 000 i został kupiony oraz zagazowany nieprawidłowo, albo ktoś o niego nie dbał. Bardzo rzadko zdarzają się historie w stylu, dbałem, wymieniałem na czas i się popsuło, ale i tak może być przy ilości wyprodukowanych egzemplarzy, mogły trafić się mniej udane. To fakt. Potem nie ma się co dziwić wpisom na forach 1.6 16V to bullshit itd.
No cóż, jeśli lubisz katować się za własne pieniądze to spokocosmopll napisał(a):Co do Ibizy, to myślę, że spokojnie wystarczy. Ma być tanio ekonomicznie i na dojazdy do szkoły/pracy. Ibiza z małym silnikiem, będzie naprawdę ok, zwłaszcza, że 50% to miasto, czyli pewnie ruch i korki.