AUTO W GRANICACH 20-25TYS.

08 Gru 2012, 13:30

SIEMA! Nie jest to pewne na 100% ,ale mozliwe ze w najblizszym czasie bede zmienial auto wiec wole wczesniej zasiegnac opinii. Samochod ma byc malo awaryjny i dosc oszczedny ,sylwetkowo sedan,coupe, ewentualnie ciekawy hatchback. Obecnie jezdze bmw serii 1 , niestety co chwila cos wychodzi do roboty a przebieg niecale 70.000. Ekonomicznosc tego modelu tez nie nalezy do najlepszych, powiedzialbym nawet ze w tej klasie jest to chyba najbardziej gotówkożerny samochód. Oczywiscie kto siedzial za kierownica jakiejs nowszej beemki to wie jaka radosc z jazdy daje, super trzyma sie drogi ,prowadzi sie wysmienicie. Niestety nie lubie jak cos sie psuje ciagle wiec tak jak mowie -poradzcie jakies autko w podanej w temacie cenie . Zapomnialem dodac, w wiekszosci bedzie jezdzone w miescie, ale zdarza mi sie wypadac tez na pozamiejskie eskapady, wiec ma miec wystarczajaca moc na ewentualne wyprzedzanie:D Rodzaj paliwa jak narazie obojętny, byleby spalanie nie przekraczalo 10 litrow/100
Sutener
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 1
Silnik: 1.6 130
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

08 Gru 2012, 17:00

Ja bym się na twoim miejscu zastanowił nad audi a4 b6 1.9TDI (130 konny).
Myślałeś może o bmw? e46 320 2.0 diesel (150 konny).
Na myśl przychodzi mi jeszcze vw passat b5fl i vectra C.
ekskul
Nowicjusz

Auto: nie ma

08 Gru 2012, 17:34

Audi to ciekawa propozycja, ale jak jest z awaryjnoscia i dobrymi czesciami? Passata wlasnie tez biore pod uwage,wczoraj sie przejechalem wlasnie B5 na fullu praktycznie, jedynie nie mial navi i bardzo mnie zaciekawil . Co do bmw , jestem fanem tej marki i o wersji 2.0D slyszalem dobre rzeczy, fakt faktem ma "najstarsza" linie stylistyczna ze wszystkich wymienionych propozycji ,ale wciaz mi sie podoba. Ino jak z cenami ? Czy dorwe w tej cenie wszystkie z wymienionych aut w miare zadbanym stanie? Ewentulanie czy zostanie mi zapas na jakies drobne poprawki? Znam sie na autach pod wzgledem wizualnym, znam kazde modele wszystkich marek,ale pod wzgledem technicznym to wiem tylko jakie wersje silnikowe znajde w danym modelu, jestem laikiem jesli chodzi o awaryjnosc/majstrowanie przy silniku stad takie pytania.
Sutener
Nowicjusz

08 Gru 2012, 18:00

Jeżeli kupisz samochód w dobrym stanie to naprawy Cie nie pochłoną,
W audi z wad to zawieszenie wielowachaczowe, trzeba też sprawdzić stan turbiny. Jest mniejsze od passata no minimalnie ale jednak mniejsze. Znajomy kupił właśnie takie audi i jak na razie zadowolony. W sumie sam myślę nad zakupem właśnie tego audi lub passata.
Opel jak to opel jeżeli kupisz egzemplarz bez DPF to powinien śmigać.
O BMW nie mam pojęcia więc się nie wypowiadam. Może o czymś zapomniałem ale na forum znajdziesz dużo informacji
ekskul
Nowicjusz

09 Gru 2012, 16:48

Po mojej analizie wynika ze audi w tej cenie bedzie ciezko znalesc w fajnym stanie technicznym i z optymalnym przebiegiem ,passat spokojnie w zasiegu ale poszukiwania odpowiedniego pewnie trwaly by troche czasu bo jest ich miliony na naszych drogach, moze ktos napisac cos o bmw 320d e46? Od zawsze ,w wersji coupe, strasznie mi sie podoba ,ale widze ze wiekszosc coupekow to benzyniaki,wiadomo coupe=prawie zawsze mocny silnik wiec benzyniak lepiej pasuje,a to odpada bo spalanie pewnie dosc duze. Ma ktos jakies inne propozycje w moim przedziale cenowym? Moze jakies japonce,francuzy ?
Sutener
Nowicjusz

09 Gru 2012, 17:33

Nie przesadzajmy tak z tym audi. Za około 21tysiecy dorwiesz 2001/2002r a reszta kasy na pakiet startowy. Passata znajdziesz bez problemu w dobrym stanie za tą kwotę.
Co do BMW to wydaje mi się że serwis będzie trochę tańszy od audi ale pewności nie mam.
Do głowy przyszła mi jeszcze Mazda 6.
ekskul
Nowicjusz

10 Gru 2012, 00:10

Dorwać dorwiesz, tylko z przebiegiem 200000km (+200000km kolejne które magicznie uciekło)
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

10 Gru 2012, 13:15

Dlatego wlasnie zasialem ta watpliwosc. Mazda fajna, ladna sylwetka , podobno silnik diesla nie specjalnie lubiany ,ale benzyna ogolnie chwalona. Ma ktos zdanie na ten temat? Ewentualnie inne propozycje aut.
Sutener
Nowicjusz

12 Gru 2012, 03:28

A co powiecie o SKODA fabia, w tej cenie powinno sie cos znalezc
elvis32
Nowicjusz

Auto: Honda

12 Gru 2012, 13:42

Skoda odpada ,fakt porzadne ,praktyczne auta, ale wole cos starszego z ciekawsza linia bo niestety skody sa nudne i chyba kazdy sie zgodzi. Nie znaczy to oczywiscie ze auto dla mnie ma sie rzucac strasznie w oczy bo tego akurat nie potrzebuje. Wiec mysle o jakims chwalonym, bezawaryjnym niemcu albo japoncu.
Sutener
Nowicjusz

12 Gru 2012, 17:06

Ja wlasnie mocno sie zastanawiam nad Skoda Fabia II 1.9 TDI chcialbym rocznik 2009-2010, potrzebuje sprawne autko zeby do pracy dojezdzac, slyszalem ze ten model jest w miare niezawodny, ciekawe czy uda sie cos w Niemczech znalezc
elvis32
Nowicjusz

12 Gru 2012, 17:42

Po co w Niemczech szukać i przepłacać?
Raz, że ten samochód będzie tam droższy a dwa, że jest pełno poflotowych niedrogich Fabii z tym silnikiem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Gru 2012, 23:18

to fakt, chyba rzeczywisc wyjdzie mi taniej kupic na miejscu. a co sadzicie o seacie ibiza 1,9 TDI 08-09??facia II czy ibiza?
elvis32
Nowicjusz

18 Gru 2012, 13:36

Witam. Ostatnio siedze i szperam po necie i zainteresowaly mnie dwa auta Kia Ceed i Hyuindai I30 roczniki 09/10. Auta bardzo przystepne cenowo jak i pod wzgledem wyposazenia. CO myslicie o tych autach koreanskiej produkcji???pozdro dla forumowiczow.
elvis32
Nowicjusz

18 Gru 2012, 16:10

Czyli juz nie szukasz do 25tys?
Jesli zwiekszyles budzet to te kompakty beda dobrym wyborem, szczegolnie ze troche sie tego w Polsce sprzedawalo, wiec znalezienie 3latka z polskiego salonu nie powinno byc duzym problemem. Najwiekszy plus koreanczykow to dluga gwarancja, chociaz ze wzgledu na wylaczenia w kia chyba lepiej wychodzi 5-letnia gwarancja w hyundaiu - mozesz kupic nawet 4latnie auto i miec pewnosc ze w razie powaznej awarii nie bedzie duzych kosztow. Dodatkowe 2 lata to nie tak duza zaleta - serwisowanie 7latka w aso moze byc malo oplacalne.

Reasumujac z tych 2 bralbym hyundaia, rowniez dlatego ze jest ladniejszy, ale to rzecz subiektywna.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017