Witam.
Moja Astra F powoli kończy swój żywot i dlatego postanowiłem kupić nowy samochód. Obecnie zastanawiam się nad trzema modelami z tematu, dokładniej e36 325/328, Civic V VTEC 1.6 125KM, Ibiza II Cupra 2.0 150KM. mój budżet to max 8tyś zł.
Moje przemyślenia: BMW - koniecznie musi być w gazie, żeby nie uruchamiać go tylko na weekendy, oraz ciężko znaleźć w dobrym stanie, nie zajeżdżoną. HONDA: Najlepsza opcja według mnie, OC tanie, nie pali dużo, słyszałem same dobre opinie o silniku, jedynie blacha słaba (podobno). SEAT: z tym modelem nie mialem zbytnio doczynienia, patrze na statystyki jedynie, 150KM w takim niewielkim samochodzie - wygląda sympatycznie.
Rozważę każdą inną opcję, jednak te są priorytetem
![Uśmiechnięty :)]()
Moje wymogi to cena <8000zł, ma się zbierać w miare konkretnie, bo przy astrze 1.4 + lpg 100km/h osiąga się w 2 tygodnie i to mnie "trochę" irytuje.. Tak więc musi być dynamiczne koniecznie. Trzecim wymogiem jest ekonomia, jezdze samochodem czesto wiec nie moze palic tak strasznie duzo.
Z gory dziekuje za opinie o samochodach wymienionych oraz za wszystkie propozycje i uwagi.
Pozdrawiam!