Auto w granicach 30 tys.

19 Sie 2008, 12:04

Witam, chciałbym kupić auto, zależy mi żeby mało palił, był mało awaryjny, części nie były za drogie i żeby w żadnym wypadku nie miał skłoności do rdzewienia :evil: (obecnie mam skode felicie i to jest zmora tego auta). Samochod ma byc w benzynie, gdyz jeżdżę raczej niewiele. Oto kilka propozycji, prosilbym o jakies rady, co polecacie a co odradzacie.

1) Hyundai Getz
2) Hyundai i30
3) Opel Astra II
4) Opel Corsa
5) Suzuki Ignis
7) Suzuki SX4
8 ) Toyota Yaris
9) Toyota Corolla
10) VW Golf IV
11) Peugot 206 SW
12) Honda Jazz
13) Honda Civic (VI, VII)
14) Nissan Almera
Ostatnio edytowany przez geobks 19 Sie 2008, 12:26, edytowano w sumie 2 razy
geobks
Nowicjusz

Miejscowość: Polska B
Auto: Skoda Felicia
Silnik: 1.6 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Sie 2008, 12:08

połowy z tych aut, za 20 kawałków nie kupisz...

Cichy zabójca :?:
[link do oferty na Allegro wygasł]

poza tym cała gama samochodów nisko budżetowych...
Ostatnio edytowany przez zupazkota, 19 Sie 2008, 12:17, edytowano w sumie 1 raz
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

19 Sie 2008, 12:17

a juz na pewno nie takie co nie beda gnic po naprawach :lol:

punto 2 kupisz na spokojnie w tych pieniadzach - nawet to po liftingu

[link do oferty na Allegro wygasł]
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 12:25

Cena moze wzrosnąć do 30 tys...
Najbardziej mi zalezaloby na
golfie IV, astrze II, corsie, almerze, hondzie civic..
Co z tego polecacie?
geobks
Nowicjusz

Miejscowość: Polska B
Auto: Skoda Felicia
Silnik: 1.6 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Sie 2008, 12:28

fiata stilo honde civic astra ok ale wnetrze jest zbyt nudne dla mnie golf iv no to jest golf wiec nie bardzo ale auto ujdzie :wink:
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 12:29

Mazde 3 :!:
Prowadzi sie lepiej od niejednego auta klasy średniej i jest po prostu genialna :wink:
Lepszego w tej cenie nie znajdziesz...
potem może dam jakiś link do allegro...

Proszę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 13:41

Z tych ktore wymieniles to najlepiej civic, corolla (chociaz ta bardzo bez polotu).
Kolega zupazkota chyba pracuje dla mazdy, ale ma racje ze trojeczka to dobre autko i do tego naprawde ladne!Tylko kosztuje chyba troche ponad 30k
Tomek1111
Nowicjusz

19 Sie 2008, 14:14

madzia to ogolnie dobra marka :wink: teraz ponownie wkracza na polski rynek i dobrze jej idzie :)
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 18:44

Tomek1111 napisał(a):Kolega zupazkota chyba pracuje dla mazdy, ale ma racje ze trojeczka to dobre autko i do tego naprawde ladne!Tylko kosztuje chyba troche ponad 30k

Tak samo jak kolega Manfred w co drugim poście zachwala Fiata.

Litości, 20 tys. zł szkoda na Punciaka. Za 6 miesięcy pojedziesz wymienić amortyzatory, a Punciak wcale jakiś atrakcyjny w środku nie jest. To samo co Golf i Astra, tylko, że gorsze materiały.

Faktycznie jeżeli stać Cię na Mazdę 3, to jest to optymalny wybór. To jest solidne auto, z dobrymi silnikami i z charakterem.

Sam jeżdżę Astrą II 1.4 (90 KM) i nie narzekam. Trochę twarda, ale takie autka lubię. Dobrze się prowadzi, świetnie można ją wyczuć. Zamieniłbym może na Corollę i Mazdę ;)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 20:06

za 20 tys kupisz pontona w dobrym stanie ladnie wykonanego dobrze wykonczonego z malym przebiegiem - auto ciekawe

madzia tez dobre auto za 30 tysi :wink:
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 21:07

każdy ma swoją ulubioną marke, pracowałem w maździe dwa lata temu i wiem, że to świetne auta...
Teraz pracuje przy imporcie w multisalonie i wiem, że nawet toyoty nie sa już takie same...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 21:15

ja robilem w zwyklym serwisie ale nie trzeba robic przy autach by wiedziec ze wiele sie pozmienialo w sumie te nowe modele madzi co wchodza do polski ( w zasadzie to marka wraca do polski ) sa ciekawsze jak toyoty juz ale w przy padku nowych samochodow kompaktowych mazda nie ma szans bo jest fiat bravo no chyba ze dla kogos znaczek jest wazniejszy od faktow :wink:

ale mazda 6 wypasik tylko ta najnowsza na jakas mala wyglad wzgledem poprzedniej :roll: ale ladna jest i w japonskim stylu utrzymana
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 21:21

bo bravo ma rok a mazda przynajmniej 6...

Masz jednak racje brawo wygra z trójką (ale nie z MPS)...

Bravo nie kupisz za 3 dychy, mazde tak ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 23:08

Manfred napisał(a):ja robilem w zwyklym serwisie ale nie trzeba robic przy autach by wiedziec ze wiele sie pozmienialo w sumie te nowe modele madzi co wchodza do polski ( w zasadzie to marka wraca do polski ) sa ciekawsze jak toyoty juz ale w przy padku nowych samochodow kompaktowych mazda nie ma szans bo jest fiat bravo no chyba ze dla kogos znaczek jest wazniejszy od faktow :wink:

ale mazda 6 wypasik tylko ta najnowsza na jakas mala wyglad wzgledem poprzedniej :roll: ale ladna jest i w japonskim stylu utrzymana

Co do bravo to bym się nie wypowiadał tak wcześnie. Póki co, za młode to są auta, żeby je ocenić np. pod względem awaryjności. Za 5 lat będzie można coś o nich powiedzieć.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Sie 2008, 07:19

"za młode auta"

Mazda 3 ma ponad pięć lat, jednak daje to jakiś obraz sytuacji...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika