Auto w granicach 7~9tys

31 Mar 2016, 16:14

Witam, szukam benzyniaka, może być również lpg (krótkie trasy) w granicach cenowych podanych w tytule, niezawodne, ekonomiczne, z tanimi częściami. Mam tylko 2 wymagania - chciałbym, żeby autko miało klimatronik a także było około 2000roku +/-
Moją uwagę przykuł civic 6 ale nie widzę modeli z klimatyzacją automatyczną.
Czy jesteście w stanie coś polecić?
edit
myślałem także o elantrze, myślicie że w tej kwocie coś uda się znaleźć wartego zainteresowania?
Tadzik008
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam

31 Mar 2016, 16:43

Za 9k ten wyższy próg można poszukać Civic'a ale VII i climatronic też się powinien znaleźć.

Peugeot 307 - ale to jest zakup podwyższonego ryzyka,chyba,że się trafi od właściciela zadbany egzemplarz.

Coś z grupy VAG / albo jakieś BMW?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

31 Mar 2016, 17:08

Mógłbym prosić o jakieś sensowne oferty tych civików? Co prawda jestem z opolskiego, ale tutaj bida z ogłoszeniami, więc mogą być również z woj. dolnośląskiego, śląskiego ew. małopolska.
Może coś z VAGa tylko co?
I jak myślicie o tej elantrze?
Tadzik008
Nowicjusz

31 Mar 2016, 18:19

Z VAGa znajdziesz Golfa IV czy coś z Seata Ibiza II fl (za 9k można szukać III z początku produkcji),Cordoba II też po lifcie,Toledo II już też znajdziesz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Mar 2016, 21:22

jakieś silniki polecane, a może któryś unikać w wyżej podanych seatach i golfie? poszukam czegoś, później może wkleję tutaj do oceny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Co myślicie panowie?
Tadzik008
Nowicjusz

01 Kwi 2016, 10:27

Trochę tanio jak na sprowadzonego..
W Golfie szukaj 1.8 (1.6 od biedy może być),w Toledo tak samo.
Wogóle Cordoba miała byc I po lifcie,II za 9k można szukać podobnie jak Ibizy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...

01 Kwi 2016, 10:33

Pomylka z Twojej strony? Bo tak jak pisales wczesniej, szukalem ibizy 2-3 a takze corsoby 2 po fl :)
W taki razie poszukam golfow i cos wrzuce
Tadzik008
Nowicjusz

01 Kwi 2016, 10:52

Tak ja się pomyliłem,chodziło o ten model [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2016, 11:50

a orientujesz się może jak przedstawia się spalanie w tych 1,8 w toledo i golfie? duża różnica między 1,6?
+
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jak myślicie?:)
Tadzik008
Nowicjusz

01 Kwi 2016, 22:14

Pozwolę sobie podbić, gdyż znalazłem kilka ofert - chciałbym żebyście ocenili które autko najbardziej się opłaca. Trasy głównie miasto, raz na jakiś czas 100km, głównie rozchodzi się aby nie miało dużego apetytu i części ew. były tanie. Prosze was o pomoc! :)
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Tadzik008
Nowicjusz

02 Kwi 2016, 00:26

Spalanie 1.6 a 1.8 jest praktycznie takie samo.

Toledo z Oławy za tanie jak na sprowadzone i już opłacone..
Focus miał coś z przodem bo kiepsko poskładany..
Cordoba jak już pisałem za tania..
Corsa ładna.
Bordowe Toledo też ok wygląda.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 00:47

Okej, czyli nie bać się? Ciągle w mojej głowie panuje głupie przekonanie, że jak 1,8 to już pali na pewno więcej jak to 1,6 pewnie dla tego że jestem laikiem.
Czy moglibyście pomóc mi, znaleźć jakąś ciekawą ofertę z województwa opolskiego? Szukałem auta z klimatronikiem, ale u mnie w woj. z tym ciężko, więc jakbyście mogli mi podsunąć coś (z wyż. wym. klimatronikiem było by bosko) a jak nie będzie, to bez. Tak jak mówiłem, benzyna, najlepiej z lpg, buda obojętnie jaka, po prostu żeby auto się ruszało dość normalnie a nie jak pieszy biegnący truchtem. Tak w granicach 7 tys +/-
Tadzik008
Nowicjusz

02 Kwi 2016, 01:06

Własnie mniejsza pojemność nie zawsze oznacza mniejsze spalanie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - było coś z prawym przodem bo błotnik jest w innym odcieniu i dopytaj czy naprawy są udokumentowane.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bogate wyposażenie,świeży gaz,długi przegląd i OC,sporo porobione.. no ja bym się nie zastanawiał..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - sądząc po opisie sprzedawca wydaje się być bardzo uczciwy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 01:23

o kurde ta marea- coś pięknego! jutro się już dopytam co i jak, a jeszcze korzystając jak z częsciami do takich fiatów? A i czy jeszcze orientujesz się może jak z blachą? niestety garażowane to ono by nie było... :(
Tadzik008
Nowicjusz

02 Kwi 2016, 10:21

Z częściami nie ma problemów i ceny są przystępne.
Marea lubi czasami pordzewieć ale po kupnie zrobisz dobrą konserwację i jeszcze pojeżdzisz.
Barol
Awatar użytkownika