Pierwsze auto do 5500 zł

02 Kwi 2016, 11:00

Cześć,
Szukam pierwszego samochodu, który będzie służył mi do jazdy po mieście, czasem krótkie wypady poza miasto i gdzieś 2x w miesiącu trasa 100 km głównie po ekspresówce. Szukam czegoś z LPG, to ważne, warunek konieczny (może być coś bez, ale w cenie która nie zagnie mojego budżetu albo lekko go naruszy).
Nie mam pojęcia jakiej klasy samochodu szukać, na pewno nie chciałbym typowych mieszczuchów takich jak np. micra. Co ważne, nie chcę też Vectry B, jeździłem tym autem - znudziło mi się.
Chciałbym żeby samochód posiadał poduszkę kierowcy i elektryczne szyby przynajmniej z przodu, mile widziane są elektryczne lusterka. To takie minimum, chyba że zaproponujecie ciekawy samochód, który nie ma takich luksusów (np. golf 2 w bardzo dobrym stanie)
Tutaj prośba do Was żebyście podesłali jakieś ciekawe oferty w okolicach Radomia, do dobrego auta mogę dojechać nawet 100 km, choć wolałbym coś bliżej. Zadanie niełatwe, ale wierzę, że podołacie.
Pozdrawiam :D
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 29 02 1916
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peel P50
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1912

02 Kwi 2016, 11:53

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - długi przegląd i OC,sporo porobione.
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem i trochę tanio ale wygląda ok.
Tutaj kilka aut co prawda od handlarza ale stoją na jednym placu więc za jednym zamachem można obejrzeć.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2016, 12:55

A po czym wnioskujesz, że w Hondzie było coś z przodem?
Nie ukrywam, że wygląda na najsensowniejszą opcję z tych które wysłałeś, mazda jest do poprawki po niefachowym "tjuninku" :D Ma białe wstawki, paskudnie to wygląda. Trochę roboty by było. Roverovi nie ufam, boję się uszczelki pod głowicą. A Astra (podobnie jak Carisma) ciut za droga, handlarz wspomina o symbolicznej negocjacji więc pewnie chce uciąć te końcówke i pójdzie w zaparte.
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 13:13

Jakie białe wstawki? :shock:
W Civicu widać po prawym przodzie (strona pasażera) maska dziwnie zbliżona jest do błotnika przy lampie i lampa chyba była wymieniana no i sprawdziłem teraz nr telefonu handlarz.. więc nic ciekawego zapewne..

Tutaj kilka aut pod nosem.
[link do oferty na Allegro wygasł] - tylko ten wydech..
[link do oferty na Allegro wygasł] - fatalne zdjęcia..
[link do oferty na Allegro wygasł] - jest nawet klima.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 13:49

Zapomniałem, że widziałem te wstawki gdzie indziej: [link do Gratka wygasł] co do mazdy, widzisz? tjunink na desce rozdzielczej, nie podchodzi mi to.
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 14:03

Zupełnie inne zdjęcia i cena :shock:
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2016, 14:07

No właśnie, a samochód ten sam. Okej, dzięki za propozycje, pochylę się nad niebieską corollą, jutro podjadę oglądać jeśli dalej aktualne

EDIT: Byłem dziś oglądać, samochód na pierwszy rzut oka wygląda ładnie, ale z przodu coś było, chyba niegroźna kolizja bo blachy są źle spasowane. Gorzej jest od spodu, dziura w tylnym nadkolu, progi niedawno i niefachowo naprawiane, zacieki lakieru. Auto chyba szykowane na handel, bo sprzedaje właśnie handlarz.

Szukam dalej
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Kwi 2016, 23:09

Macie jeszcze jakieś sensowne propozycje?
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika