Auto w LEASING dla przedstawiciela handlowego

12 Sie 2016, 12:04

Witam, wszystkich. Cześć Czołem!
Mam na imię Daniel, pracuje w jednej z najwiekszych korpo i wlasnie potrzebuje pomocy w wyborze auta.
Do rzeczy!

Potrzebuje auta w leasing rocznik od 2014 do 2016
Rata max to 600-700zł leasing jakos 4-5 lat
Roczny przebieg to koło 25 tyś km
Miasto na którym pracuje to Szczecin, głównie poruszam się w mieście.
Myślę raczej o benzynie spalanie max 6 litrów,
Swojego typu nie mam ale wielkoscia myslę o
a1,a3,fabia,clio,punto,golf,polo
Ważne dla mnie, żeby auto nie miało zbyt dużego przebiegu mowa do 30-50 tyś jakoś, oczywiście inne tez rozważę.

Dziękuje za pomoc :)
refixion
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 08 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam

12 Sie 2016, 15:22

refixion napisał(a):Rata max to 600-700zł leasing jakos 4-5 lat

Cześć,
Ja może nie wypowiem się w temacie konkretnego samochodu, ale dam wskazówkę, która może być pomocna ewentualnie innym.

Zakładając podany przez Ciebie okres leasingu i maksymalną wysokość raty oraz przyjmując, że wybierzesz leasing operacyjny z 1-procentowym wykupem i zdecydujesz się wnieść udział własny (wpłata początkowa) na poziomie 10%, to w Twoim zasięgu są samochody w cenach:
- leasing 4 lata (47 rat) od ok. 28 tys. zł do ok. 33 tys. zł
- leasing 5 lat (59 rat) - od ok. 34 tys. zł do ok. 40 tys. zł

Jeżeli wpłata początkowa będzie wyższa, to oczywiście cena samochodu może być większa przy racie 600 - 700 zł
MichalKR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Adaptacyjne światła LED (2014)
    Dwa lata po wprowadzeniu systemu AHS w reflektorach ksenonowych, firma Lexus zastosowała zmodyfikowane rozwiązanie dla reflektorów opartych na diodach LED. W 2014 roku zaprezentowano system, w którym zamiast ...