REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ciaglepada napisał(a):Benzyna na rozruch faktycznie, ale ten przegląd to groszowa sprawa. Te filtry to chyba z 20zł kosztują.
franccc napisał(a):Koszt wkładów zależy od filtrów jakie są zastosowane, do najtańszych śmieci może i 20 złotych kosztują. "Przegląd" nie polega tylko na wymianie wkładów w filtrach ale podpięciu tego pod kompa, sprawdzeniu stanu instalacji, dostosowania mieszanki itd. Sam tego nie zrobisz więc 20 złotych kosztować nie będzie.
Właśnie przez takie podejście "gaz niszczy silnik"
szybki napisał(a):Megane potrafi pokazać rogi elektromechanika i awariami z dupy pt.rano zamek drzwi działa a wieczorem nie działa. Koszt 450zł i tylko OEM.
szybki napisał(a):Słowo klucz "zamiennik"
ciaglepada napisał(a):Tak sobie to czytam i mi wychodzi, że tylko VAG się nadaję - tanie części, dużo części, nie gnije (w sumie to nawet nie rdzewieje), w internecie już jest rozpracowana każda możliwa usterka.
podobnie jest z Paskami B6, mnóstwo ich jeździ z pognitymi i polepionymi klapami bagażnika (choć głównie w kombi).szybki napisał(a):Co do rdzy to np.golfy 5 widziałem mocno skorodowane
ciaglepada napisał(a):W203 to dobra opcja? No bo z tego co wywnioskowałem po waszych wypowiedziach to francuzy odpadają, bo mają jakieś dziwne rozwiązania techniczne, japońce to odpadają na start, bo nie mam zamiaru walczyć z rdzą. Zostaje KIA/Hyundai albo niemieckie samochody.