REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raziel11 napisał(a):2. Alfa 159 w benzynie i gaz? niestety
Z tych które wypisałeś poszedłbym w Volvo, ewentualnie Alfę Romeo, tyle że 1.8 140 konny nie ma regulacji luzu zaworowego i jeśli chodzi o LPG, pojawia się problem regulacji co 30-40 tys km
mateusz9986 napisał(a):Musisz pamiętać o tym że i Audi i Volvo to auta premium, więc i części są wyższe od np Citroena.
galakty napisał(a):Nie wiem co tutaj robi A3 8P z 1.6 MPI. Rozumiem że premium, ale jedyne premium co to posiada to znaczek na masce, kierownicy i klapie bagażnika.
.bartez90 napisał(a):Z wymienionych aut stawiałbym na volvo s40, a4 b7 oraz lexusa is. Dobre i raczej niezawodne silniki, tolerujące lpg, wszystkie z niezłą dynamiką.
galakty napisał(a):IS200 to za 15k, a nie 30k. Tutaj szukaj IS300 lub GS300.
mateusz9986 napisał(a):No jeśli chodzi o sam silnik to tak 1.6 to jednostka prosta jak cep, montowana jeszcze w Golfie III. Co do Volvo to silniki do 2.0 to konstrukcja Forda, powyżej już Volvo. W citroenach największa szkoda że włożyli niemieckie silniki BMW i tutaj zaczął się problem. Od 2009 roku, Citroen jak już to tylko diesel, chyba że teraz te nowe tzw. PureTech - 3 cylindry ale niezłe opinie.
Gatz napisał(a):Co do Lexus'ów, to ktoś kojarzy komis z Buska-Zdroju?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... f566ae0332
Gatz napisał(a):3 litrowy silnik to dla mnie troszke przesada, nie jestem rajdowcem.