REKLAMA
Witam, rozglądam się za nowym (używanym) autem. Budżet wpisałem 20-30 tys. zł i w takiej kwocie najchętniej bym się zmieścił, chociaż przyglądam się też jednemu modelowi nieco droższemu. Rejon poszukiwań woj. świętokrzyskie, podkarpackie, lubelskie najlepiej. Użytkowanie głównie niedługa trasa. 30km do i 30km z pracy (w mieście jakieś 2-3km). Roczny przebieg ok. 20kkm.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłaby benzyna+LPG, więc musi dobrze tolerować ten typ paliwa.
Co do moich wymagań... Chciałbym przede wszystkim auto solidne, niezawodne, wskazany nieco bardziej elegancki wygląd. Klima automatyczna i manualna skrzynia biegów, byle nie kombi, auto raczej 5/4-drzwiowe klasy kompakt, wskazany mały sedan).
A teraz czy moje typy będą dobre:
1. Volvo S40 II (po lifcie) z silnikiem 2.4 (problem w tym, że tego auta prawie nie ma na rynku wtórnym).
2. Alfa Romeo 159 z benzyną 1.8 (tandeta w środku ale auto piękne z zewnątrz, oraz cała historia o awaryjnych alfach).
3. Citroen C4 z silnikiem 1.6 120 KM
4. Lexus IS 200 I z silnikiem benzynowym 2.0.
5. Audi A3 8P 1.6 102 M.
6. Audi A4 B7 1.8T
5. Mercedes W204 (przedliftowy) z silnikiem benzynowym 1.8 lub 2.0 (to ten który przekracza budżet choć myśle, że z początku podukcji za jakieś 35k do wzięcia).