Auto wizualnie sportowe z niesportowym silnikiem do 10k

19 Sie 2014, 14:15

Aut szukaj w miastach gdzie jest ASO ponieważ za 270zł. sprawdzą Ci auto i podpiszą sie pod tym sprawdzeniem.

Auto ze Szczecina wydaje się ok. Przebieg jest o tyle ryzykowny dla handlarza że wszystko powinno wyglądać w środku jak nowe. Ja obstawiam pół na pół ponieważ łatwiej kupić celine z małym przebiegiem niż tdi więc przy odrobinie szczęścia tyle może mieć najechane.

Miałem taką tylko GT z 98r. z przebiegiem 38tyś.km. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Sie 2014, 14:29

To super, chociaż daleko. Dzięki za radę dot. ASO :)

Jakby Ci się chciało, to mógłbyś zerknąć jeszcze na tą:
[link do oferty na Olx wygasł]

?

Ta jest w gazie, co jest ekonomicznym plusem. Co powinnam wiedzieć o instalacji gazowej, żeby ocenić, czy warto? I jak sprawdzić te informacje? (np. datę założenia instalacji)
Mery
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 05 2010
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Renault Twingo I
Silnik: 1.1 58 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Sie 2014, 15:19

Oczywiście Mazdę RX-8 w tym budżecie możesz dostać ale są to samochody awaryjne przez silnik.
[link do Otomoto wygasł] Wiem ,że to Civic i diesel ale może zainteresuje?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może coś w oko wpadnie :naughty:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

19 Sie 2014, 16:25

Mery napisał(a):Jakby Ci się chciało, to mógłbyś zerknąć jeszcze na tą:
[link do oferty na Olx wygasł] ... b792e2e197

Tą sztukę możesz spokojnie odpuścić przy tamtej szarej ze szczecina wyglada złomowato.

Kieł napisał(a):Oczywiście Mazdę RX-8 w tym budżecie możesz dostać ale są to samochody awaryjne przez silnik.

Proszę Cię jak doradzasz to zastanów sie co piszesz. :lol:
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2014, 16:29

Honda civic w hatchbacku odpada z przyczyn wizualnych.
Opel jest ładny, ale zastanawiam się, jaka jest jego awaryjność i jakość blach?
Moja mama miała stłuczkę z oplem astra i przy małej kolizji na światłach, nissanowi mamy nic się nie stało, a opel wyglądał, jakby walnął w mur. Jak to jest z oplami? Może to był przypadek, albo jakaś wyjątkowo kiepska wersja?
Nawet na ople nie patrzyłam przez wrażenie, jakie zrobiła na mnie tamta stłuczka (jechałam z mamą).

Szybki, co do mazdy, to nie zgadzasz się z Kłem, bo te auta mają dobry silnik, czy dlatego, że nie ma ich za 10 tys (sama nie znalazłam takiego ani jednego) ?
Mery
Nowicjusz

19 Sie 2014, 16:33

@Szybki - chodziło mi bardziej o to ,że przez te silniki awaryjne ludzie się pozbywają i czasami można dorwać RX8 w tych pieniądzach. Bo ludzie nie chcą tego naprawiać. Tylko po co się pchać w bagno.

A nie o to ,że warto się interesować tym...
Kieł
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

19 Sie 2014, 16:41

Mery napisał(a):Szybki, co do mazdy, to nie zgadzasz się z Kłem, bo te auta mają dobry silnik, czy dlatego, że nie ma ich za 10 tys (sama nie znalazłam takiego ani jednego) ?

Jeżeli się nie znasz na autach to szukaj czegoś co się nie psuje a rx8 ma bardzo kiepski silnik do tego w ciągu kilku lat wyjeździsz nią paliwa za równowartość celiny w dobrym stanie.

Kłem się nie zgadzam bo nie kupisz rx8 za 10k nawet jeżeli znajdziesz coś zblizonego kwotą do 15k to i tak nie będzie jechało...
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2014, 16:55

A co z tymi oplami? Ja mam akurat przypadkowo złe skojarzenia, czy faktycznie mają marne blachy?
"Miejsce parkingowe" (hahaha!) jakim dysponuję, zimą zmusi auto do stania w śniegu po drzwi. Twingo to zniosło, chociaż parę pierdół musiałam wymienić na wiosnę.

Jak to będzie z toyotą celica i oplem astra?
Mery
Nowicjusz

19 Sie 2014, 17:13

Mery napisał(a):Jak to będzie z toyotą celica i oplem astra?

Nie będe się wypowiadał :mrgreen: bo próbowałem różnych marek no i skończyło się powrotem do starej tojki... zresztą jak masz nie daleko do tej ze Szczecina przejedź się i sama porównasz :D
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2014, 17:20

Mam koszmarnie daleko. W grę wchodzi mazowieckie (Warszawa), albo ew. warmińsko-mazurskie (rodzice mieszkają). Poza tym, myślę, że w ciągu pół roku byłabym w stanie wygenerować jeszcze z 5 tysięcy na to auto. Może warto, żebym poczekała i kupiła celicę kolejnej generacji? Co doradzisz?

Z kolei wolałabym nie sprzedawać twingo zimą ( a zysk z niego uwzględniam w pieniądzach na "nowe" auto), więc musialabym poczekać dość długo.
Mery
Nowicjusz

19 Sie 2014, 17:38

Jak uważasz. Mi akurat celina 7 bardziej się podoba niż 6ka ale sądzę że 6ka jest trwalsza.

Jak jesteś z Wawy to szukaj na miejscu.

P.S

Sadzę że na wiosne też będe chciał nabędnąć 7kę :D .
szybki
Moderator - Tuning

19 Sie 2014, 18:06

Kieł, nie wiem skąd się wyrwałeś, ale Civic 7 w tej kasie to będzie złom :cry:

Może trochę zejdę z tropu i polecę Yarisa 1.5 Ts, bezawaryjne, zwinne autko, za 10k może uda się coś wyrwać :ok:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

19 Sie 2014, 18:17

To że się Opel złożył może być wynikiem działających stref zgniotu, o to w końcu chodzi żeby pochłonęły energię zderzenia, bezpieczeństowo auta ocenia się po tym jak wygląda kabina po zderzeniu, nie przód czy tył.

Co do Mazdy, wielka szkoda że Mazda uparła się na zawodny i paliwożerny silnik Wankla, jest to według mnie stylistycznie najciekawsze masowo produkukowane auto ostatniej dekady. Podobno nie ma większego problemu ze zrobieniem swapa na V6 z bodaj MX5, ale niestety jestem za miękki na takie zabawy.
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

19 Sie 2014, 18:43

Nie musi być złomem ponieważ do ceny dochodzą jeszcze opłaty w Polsce (rejestracja) i zawsze można podjechać do ASO prawda?
Dźwi i błotnik ma lekko draśnięty więc może też dlatego cena niższa.

@Mery - z tego co się orientuję to te samochody mają ocynk, tak więc może stać "pod chmurką".
Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić/lub potwierdzić.
Kieł
Stały forumowicz

19 Sie 2014, 19:24

tdloverr napisał(a):Może trochę zejdę z tropu i polecę Yarisa 1.5 Ts,

:ok:
HighwayStar napisał(a):Podobno nie ma większego problemu ze zrobieniem swapa na V6 z bodaj MX5, ale niestety jestem za miękki na takie zabawy.

To nie ma znaczenia z czego jest V6 do wszystkiego będzie potrzebna kaska więc nie stosuje się słabych silników tylko idzie się na całość... generalnie jak zmieścisz się w 15k z samym silnikiem i robotą to będzie malina. :ok:
szybki
Moderator - Tuning