Auto z automatem dla początkującego kierowcy do 10-15 tys

15 Lip 2021, 04:46

Dzień dobry

W ostatnich tygodniach udało mi się zdać prawo jazdy "tylko na automaty" w związku z czym rozglądam się za pierwszym samochodem "do nauki". Jestem całkiem zielony jeśli chodzi o samochody, więc będę wdzięczny za każdy kierunek.
Co do samego auta, to tak jak pisałem, maksymalnie do 15 000, już ze wszystkim. Nie będzie użytkowane jakoś intensywnie (głównie jazda po mieście i weekendowe wypady - jakieś 500km na miesiąc maksymalnie). W aucie 90% czasu będę jeździł sam. Nie czuje się jeszcze zbyt pewnie, więc może coś mniejszego na początek, jeśli chodzi o wymiary, ale rozumiem, że do tej kwoty nie mam możliwości stawiać żadnych wymagań, więc chciałbym tylko coś trwałego, co nie wrzuci mnie na minę, jeśli chodzi o koszty utrzymania i naprawy.

Pozdrawiam serdecznie
bubu173
Obserwowany

15 Lip 2021, 06:40

Automat w małym aucie to nie jest oczywista sprawa. Dopłata w salonie do takiej skrzyni stanowila/stanowi spory procent wartości więc niewielu się na to decyduje co automatycznie ogranicza podaż na rynku wtórnym. Poszukaj czegoś co w ogóle jest dostępne w jakiejś rozsądnej odległości od ciebie i wtedy można rozmawiać o o szczegółach. Nie ma sensu pisać "szukaj Toyoty yaris" kiedy w całym kraju będzie ich kilka sztuk
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...