Szukam zwinnego samochodu (150-200hp do zabawy/ późniejszego tuningu) do jazdy głównie w weekendy. Rocznie będę nim robił nie więcej niż 5000km. Do tej pory rozglądałem się za kompaktami np. Audi a3 8l 1.8t quattro / seat leon 1.8t, ewentualnie coś nowszego lecz z mniejszą mocą np. audi a3 8p 2.0tdi(140/170hp). Spalanie auta nie jest dla mnie najważniejsze. Więc mam do was pytanie, jakiego auta szukać w tym przedziale cenowym?
Może są jakieś sedany godne polecenia? Nie ukrywam, że po głowie chodzi mi też bmw e46 z silnikiem 2.8.
Dodam, że dostałem ofertę odkupienia od brata Audi a6/b6 2.0tdi za 13 tysięcy (auto w dobrym stanie i z bogatym wyposażeniem). Co prawda nie spełnia ono kryteriów auta "do zabawy", po prostu cena jest kusząca.
O ile audi A6 raczej odpada, to właśnie na tym polega mój największy dylemat. Czy wybrać kompakta pokroju audi a3 8l 1.8t (AWD)czy a3 8p 2.0 TDI(FWD). A BMW interesuje mnie ze względu na tył napęd, ale obawiam się jeszcze wyższych kosztów utrzymania i tego że w tym budżecie ich stan może być "różny".
Słuchaj krótka piłka albo szukasz Daily albo weekendowy, w sumie w tym budżecie nie wiele jest, mozesz patrzeć za jakims 1.8T moze TT uda się kupić Seaty Z wolnossakow Peugeot 206 RC
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...
Olej nie tylko smaruje - jakie zatem pełni funkcje w silniku? Podczas doboru olejów do starszych modeli samochodów, zwykle wystarcza uwzględnienie jedynie klasy lepkości. W przypadku nowszych pojazdów, minimalnym standardem są specyfikacje API czy ACEA. Zaleca się ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.