Szukam zwinnego samochodu (150-200hp do zabawy/ późniejszego tuningu) do jazdy głównie w weekendy. Rocznie będę nim robił nie więcej niż 5000km. Do tej pory rozglądałem się za kompaktami np. Audi a3 8l 1.8t quattro / seat leon 1.8t, ewentualnie coś nowszego lecz z mniejszą mocą np. audi a3 8p 2.0tdi(140/170hp). Spalanie auta nie jest dla mnie najważniejsze. Więc mam do was pytanie, jakiego auta szukać w tym przedziale cenowym?
Może są jakieś sedany godne polecenia? Nie ukrywam, że po głowie chodzi mi też bmw e46 z silnikiem 2.8.
Dodam, że dostałem ofertę odkupienia od brata Audi a6/b6 2.0tdi za 13 tysięcy (auto w dobrym stanie i z bogatym wyposażeniem). Co prawda nie spełnia ono kryteriów auta "do zabawy", po prostu cena jest kusząca.
O ile audi A6 raczej odpada, to właśnie na tym polega mój największy dylemat. Czy wybrać kompakta pokroju audi a3 8l 1.8t (AWD)czy a3 8p 2.0 TDI(FWD). A BMW interesuje mnie ze względu na tył napęd, ale obawiam się jeszcze wyższych kosztów utrzymania i tego że w tym budżecie ich stan może być "różny".
Słuchaj krótka piłka albo szukasz Daily albo weekendowy, w sumie w tym budżecie nie wiele jest, mozesz patrzeć za jakims 1.8T moze TT uda się kupić Seaty Z wolnossakow Peugeot 206 RC
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.