REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mam rozumiec ze samochód został kupiony gdzieś tam i zarejestrowany na Ciebie w Belgii..zurek121 napisał(a):Posiadam auto już prawie 5 lat
Jezeli zostal w Belgii zarejestrowany na Ciebie to oczywiscie DR tego samochodu z adnotacja o wyrejestrowaniu.W samochodach z Belgii czesto tez był wyciag świdectwa homologacji ale to warunek nie konieczny.zurek121 napisał(a):jakie dokumenty muszę mieć, aby móc sprzedać samochód ?
zurek121 napisał(a):mogę sprzedać bezpośrednio komuś "z Belgii" czy muszę najpierw osobiście zarejestrować itp.
Kao-jego obowiązkiem jest opłacić akcyzę.Natomiast pozostałych czynnosci nie musi wykonywać.Jednak jak znam zycie a wtym temacie to jednak troche znam to jestem pewny ze kazdy kupujacy bedzie jednak na to patrzyl przychylnym okiem...Kao napisał(a): Ty chcąc sprzedać auto w polsce musisz zrobić tłumaczenie dokumentów, badania techniczne i opłacić akcyzę.
Miałem w ręku nie raz dokument sam.z Belgii ale prawdę mowiac nie zwróciłem na taki fakt zadnej uwagi to trudno mi jednoznacznie powiedziec jak to ma wygladac...zurek121 napisał(a): No właśnie mówić to on sobie...
Wtedy juz nic nie stoi na przeszkodzie i mozesz go z powodzeniem sprzedać.Oczywiscie w ogloszeniu dajesz info co kupujacego czeka po zakupie tego sam.....zurek121 napisał(a):Czyli jak bym miał "wszystkie" dokumenty to mogę auto sprzedawać jak stoi z dopiskiem, że kupującego czekają opłaty. I