Auto z duszą [50K PLN]

29 Gru 2011, 00:07

Witam,
od prawie roku posiadam prawo jazdy oraz przymierzam się do zakupu pierwszego własnego auta. Bez zbędnego owijania przejdę do sedna sprawy - szukam najprawdopodobniej zabytkowego samochodu za kwotę oscylującą w granicach 50 tysięcy złotych. Jak zaznaczyłem w temacie auto ma być z "duszą". Ciężko określić co to oznacza, lecz nie wiedziałem jakiego słowa użyć. Z góry dyskwalifikuję pojazdy z silnikiem diesla oraz amerykańskie "muscle car'y", których stylistyka kompletnie mi się nie podoba. Nie mam sprecyzowanego typu nadwozia tzn. najchętniej coupe, lecz jest to tylko luźna przynależność. Miło byłoby gdyby samochód miał ręczną skrzynie biegów. Moim głównym faworytem póki co jest Porsche np. model 912 lub 911 (930). Pragnę zaznaczyć, że kwota jest jedynie umowna, jeśli znajdzie się samochód droższy to mógłbym dołożyć trochę więcej. Jestem otwarty na wszelkie propozycję.
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.
hf92gn
hf92gn
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2011

29 Gru 2011, 18:59

bogatych masz rodzicow :)
Gordu
Nowicjusz

29 Gru 2011, 19:06

A wiesz że części do Porsche są drogie?Tylny spojler potrawi kosztować nawet 30tys.zł.No chyba że jesteś jakiś bogaty który ma 6zer na koncie to możesz kupić.
Osobiście jeśli miałbym tyle kasy na jakiegoś zabytka to wybrałbym Mercedes 123 coupe -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ewentualnie Garbus,dobre koło,gleba i ogień :mrgreen:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Gru 2011, 11:34

Moze taki merc [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

30 Gru 2011, 12:36

Ładna pojemność :mrgreen:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Gru 2011, 13:36

A może jakieś stare BMW i zrobić mu kapitalny remont?
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiem że za chwile zlecą sie osoby które będą mowić że szkoda tyle kasy na jakieś stare BMW no ale trudno,to tylko moja propozycja.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...