Którą toyotę wybrać?

27 Gru 2011, 20:15

Witam, proszę o poradę która z tych corolli będzie lepszym autem dla kobiety, czy lepiej zainwestować w nowszy model i mniejszy przebieg, czy może w tańsze użytkowanie (LPG)?
Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi, ponieważ chcę zdecydować, które auto warto najpierw jechać i obejrzeć no i ewentualnie kupić :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

emenemka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 01 2008

28 Gru 2011, 16:21

Kochani pomóżcie, warto w ogóle zastanawiać się nad samochodem z komisu?
emenemka
Nowicjusz

29 Gru 2011, 20:41

Co do gazu w Corolli to zarejestruj się na lpg-forum. Tam chłopaki zjedli zęby na instalacjach i na pewno dobrze ci doradzą. Nie kupowałbym samochodu z już zainstalowaną instalacją , szczególnie jak się nie znasz. Duża część osób instaluje jak najtańszy szajs u jakiegoś Mietka i w przyszłości mogą wynikać z tego niezłe problemy. Najlepiej szukać samochodów kupionych w Polsce od prywatnych właścicieli. Niezłym pomysłem jest również odwiedzenie komisów należących do dealerów.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

30 Gru 2011, 04:30

Oglądnąłem auto z 1 i 3 linku,bo środkowy juz jest nieaktywny.
Oczywiście lepiej odkupic auto z ASO ale czy warto wydać tyle kasy na auto bez klimy(3 link)..? :?:
Zdecydowanie silnik 1,6 w tym aucie jest lepszym dla niego napędem niż 1,4.
Auto z linku 1 jest ładne ale to jak dobrze wiemy tutaj to tylko zdjecia,a one są nie miarodajne! :?
Pewnie jakiś haczyk tam będzie w tym aucie. Niestety...Nigdy nie jest tak pięknie,że kupuje handlarz auto poniżej jego ceny gdzieś w Europie,opłaca jeszcze "do rejestracji",ponosi koszty jego transportu do PL i jeszcze na nim zarabia parę patoli,a auto nie ma jakiegoś feleru... Nikt nie odsprzedaje w Europie dobrych aut za 70% ich wartości... :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Gru 2011, 09:39

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, rozmawiałam ze znajomym handlarzem bo zaintrygowały mnie liście na drzewach- znaczy że długo stoi i on polecił mi się wstrzymać, bo to pierwsze auto jest z komisu który ma własną mechanikę, elektronikę, blacharstwo itp. więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że był robiony, albo składany z dwóch a poza tym znajomy twierdzi, że teraz jest martwy sezon i zostały tylko te auta których nikt nie wziął, a ludzie zaczną zmieniać samochody luty/marzec, więc warto poczekać do tego czasu.
Pozdrawiam!
emenemka
Nowicjusz

30 Gru 2011, 14:40

No !!! Nareszcie ktoś kto potrafi myśleć! :)
Poizdrawiam :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...