Auto z dużym zbiornikiem paliwa

26 Paź 2012, 16:32

Witam. Pewnie temat był już wałkowany ale odświeżam.
Szukam auta z maksymalnie dużym zbiornikiem paliwa w standardzie (żadne przeróbki, doróbki i inne "wynalazki" mnie nie interesują) do 10 000zł.

Prośba o wypowiedź "fachowców" w temacie.

Pzdr
zico
Nowicjusz

Auto: nie mam

26 Paź 2012, 19:33

Kilka lat temu odwiedzając Ukrainę widziałem sporo passatów na polskich blachach, które przekraczały granicę z Ukrainą tylko po to żeby zatankować. Moją uwagę zwracał fakt że samochody te podczas tankowania stały pod dziwnym kątem :D
morcilepka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: notesik

26 Paź 2012, 20:07

No właśnie słyszałem o tym słynnym "myku", gdzie najlepsi potrafią wlać 90-100L (podobno bez rozpychania zbiornika). Coś jeszcze? Jakieś dostawcze?
zico
Nowicjusz

27 Paź 2012, 09:07

Passat b3 - b4 kombi 96-110l (do mojego wchodzi 106l)
peugeot 505 2x70l (wersja skandynawska - wlew paliwa po prawej stronie)
Stare volva serii 700 w wersji skandynawskiej około 130-140l
Bmw e34,e32 około 100l
Rozsądnie jest mieć passka,tanie części itp.
stopacta
Obserwowany

Auto: passat
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1989

27 Paź 2012, 21:11

Kolego stopacta dzięki za pomoc. Jest to info, którego nie widziałem dotychczas nigdzie w necie.
Jeżeli ktoś może coś dorzucić będę wdzięczny. Pzdr
zico
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opony letnie, czyli ogumienie, którego potrzebujesz
    Mechanicy zalecają, aby w momencie gdy średnia dobowa temperatura powietrza osiąga więcej niż 7 stopni Celsjusza, zakładać w pojazdach opony letnie. Sprawdźmy, jakie cechy opon letnich sprawiają, że warto to robić i czemu ...