Auto z Francji "zakaz używania w ruchu"

19 Lip 2008, 13:54

Witam!
Mam auto sprowadzone z Francji w grudniu 2007, zabrałem sie wreszcie :D za rejestracje, ale natrafiłem w dowodzie francuskim na wpis "CIRCULATION INTERDITE" - tłum. zakaz używania w ruchu. Auto nie paliło, bo brakowało komputera. Teraz wszystko jest sprawne, badania tech. porobione, akcyza zapłacona, tłumaczenia itp. Chciałem Was zapytc czy WK bedzie robił problemy z zarejestrowaniem czy też jest tak że w jednym WK zarejestrują a w innym nie...- jak to często u nas bywa np. w przypadku akcyzy na kampery (jeden WK wymaga akcyzy inny nie wymaga - paranoja).
dzieki za pomoc.
mb.tomek
Nowicjusz

19 Lip 2008, 19:05

No musze Cię zmartwić. Takie auto nie powinno byc zarejestrowane, ale.......niektóre WK rejestrują. Niewiem gdzie Ty bedziesz rejestrował więc trudno powiedzieć. Moje nie rejetruje
kropka1
Początkujący

20 Lip 2008, 13:19

Kurcze, ale byłaby lipa jakby mi go nie zarejestrowali :x
Jeszcze mam takie pytanko - nie mam do niego żadnych tablic (numery znam) - poprostu tak go przywieźli - będą z tym jakieś problemy?
mb.tomek
Nowicjusz

21 Lip 2008, 16:21

póki co nie oddaje się tabli z zagranicy więc nie powinnieneś mieć z tym problemów
kropka1
Początkujący

25 Sie 2008, 12:19

Jednak nie było żadnego problemu :) , naczelnik spojrzał bystrym okiem na dokumenty i bez wahania wyraził zgodę. A już się bałem po tym co wyczytałem w necie że nie ma możliwości :roll:
Co Wydział to inny zwyczaj :wink:
Pozdrawiam
mb.tomek
Nowicjusz

26 Sie 2008, 22:09

nic tylko sie cieszyc ze jest taka alternatywa mozna isc do innego WK :D
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...