Auto z komisu - rejestracja samochodu z innego województwa

10 Kwi 2011, 11:56

Mam pare pytań znalazłem ciekawy komis gdzie mają aut pod dostatkiem i upatrzyłem sobie opla astre f pare sztuk mają i takie 2 pytania:
-Jak jest z rejestracją jeśli auto jest z innego województwa musze tam jechać oddac tablice czy wystarczy w moim mieście że oddam im tablice i dadzą mi nowe
-OC brać najtańsze?
przemas9302
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

10 Kwi 2011, 11:59

przemas9302 napisał(a):Jak jest z rejestracją jeśli auto jest z innego województwa musze tam jechać oddac tablice czy wystarczy w moim mieście że oddam im tablice i dadzą mi nowe

Nigdzie nie musisz jezdzić...Oddajesz TR w swoim WK i po problemie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Kwi 2011, 16:37

ok dzięki

[ Dodano: 12 Kwiecień 2011, 14:45 ]
A zawsze zapomnę zapytać jak to jest gdy np. kupie auto i będzie na rodzica to muszę mieć upoważnienie na prowadzenie go czy jak chodzi gdy np. będzie kontrola lub kolizja żeby nie było tak że musi przyjechać rodzic tylko dlatego że na niego auto jest a niechcę być właścicielem lub współwłaścicielem bo wiadomo jak z oc??
przemas9302
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

16 Kwi 2011, 10:32

A propos komisów trafiłem ostatnio na coś takiego jak Volvo select http://www.volvocars.pl/select
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

16 Kwi 2011, 23:30

Jeżeli kupujesz auto za gotówkę, to po podpisaniu umowy wyjeżdżasz nim do domu na tych tablicach co jest. Natomiast jak bieżesz auto na raty, to musisz zabrać tablice z auta, pojechać do WK, dostajesz nowe i z nowymi wracasz do komisu, przykręcasz i jedziesz do domu. A właściwie do ubezpieczalni.
Jeżeli auto będzie na rodzica, ciocię, wujka, dziadka, babcię czy kolegę szwagra koleżanki to nie musisz mieć żadnych upoważnień :wink: Musisz mieć tylko potrzebne dokumentu, wymagane przy kontroli ( prawko, DR i ubezpieczenie ).
Co do OC - teoretycznie można brać najtańsze. Z tym, żę jest jedno ale - czasami OC jest u jednego ubezpieczyciela droższe o np. 50 zł niż u innego, ale warto wziąść to droższe, ponieważ ubezpieczyciel może w nim dać ci np. darmowe holowanie jak będziesz miał kolizję. Nie musisz się wtedy martwić o lawetę. Czasami warto poczytać warunki OC jakie proponuje ubezpieczyciel i wybrać to, ktore jest dla ciebie najlepsze.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus w Polsce. Jak to się wszystko zaczęło?
    Wymagający kierowcy ze Stanów Zjednoczonych mogą się cieszyć Lexusami od 1989 roku, ale w Polsce marka zyskała prawdziwą popularność dopiero w XXI wieku. Jak zaczęła się historia Lexusa w Polsce, gdzie zlokalizowany ...