Rocznie będę robił koło 12-15tys. Mieszkam na przedmieściach Lublina, więc poruszam się w cyklu mieszanym z przewagą trasy (powiedzmy 60:40).
Auto ma służyć codziennemu poruszaniu się do pracy, do narzeczonej i co jakiś czas na jakiś dłuższy wypad. Także przeważnie 1 lub 2 osoby będą jeździły w aucie. Sporadycznie 3-4.
Wcześniejsze auto jakie miałem to mazda 323f BA 1,5. Bardzo lubiłem ten samochód, mimo tylko 88km było żwawe i fajnie się kręciło. Silnik bardzo mało awaryjny, jedynie normalne części eksploatacyjne trzeba było wymieniać jak w każdym aucie.
Szukam auta do 10-11tys z opłatami i najlepiej z LPG. Obowiązkowo z klimatyzacją, bo w maździe można było się ugotować.
Na początku napaliłem się na leona 1 lub bmw e46 316 lub 318. Jednak po prześledzeniu forum dochodzę do wniosku, że raczej ciężko znaleźć w tej cenie zadbaną sztukę. A szkoda bo wizualnie się po prostu zakochałem w tym grilu BMW.
Mam jednak 2 alternatywy:
-accord VI 1,8/2,0 V-TEC
-peugeot 406 coupe
Polecane auta takie jak toyota corolla E11, avensis, ople astra i vectra do mnie nie przemawiają. Podoba mi się focus mk1 ale on nie toleruje podobno gazu, więc odpada.
Co sądzicie o moich propozycjach? A może warto szukać jakiegoś egzemplarza BMW E46? Jestem z okolic Lublina, ale jestem w stanie pojechać do 300km nawet za ładną sztuką.
Tu mam parę linków i bardzo proszę o ocenę:
1. Tu trochę odpicowana i trochę niepokojące, że dosyć niedawno gaz został założony.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]2. Ta honda w tej skórze to po prostu poezja. Bardzo przypadła mi do gustu ale cena trochę niska
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]3. BMW które wpadło mi w oko, ale tak jak wspomniałem czy jest sens szukania w tej kwocie tego auta?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]4.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]5.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]6. I na końcu 406 w coupe. Z opisu wygląda na zadbanego
[link do oferty na Olx wygasł]Dodam, że auto będzie garażowane w nieocieplonym garażu.