Jaki Samochód w granicach 5-10 tys?

22 Wrz 2015, 18:59

Witam, Bardzo serdecznie .
Pojawił się u mnie problem przed , którym stoi wiele osób , tzn. Kupno Samochodu.
Jako ,że mam 20 lat , prawko od prawie 2 lat .Jedyne auto jakie miałem to Renoult Clio I 1996 rocznik , brak wspomagania , klimy , 1,2 silniczek spalał 6l.
Obecnie jestem za Granicą, wracam na Święta w grudniu na 2 tyg. I Właśnie wtedy bym chciał kupić Auto.
Kwota jaka mnie interesuje to od 5 do 7 tys w temacie podałem 10 ponieważ jak nie kupie w święta , to kupię Później a wtedy będe miał więcej kasy.
Wyczytałem na Tym forum wiele tematów ale nie mogę się zdecydować.
Najbardziej podoba Mi się Vw Bora, później
Golf IV
Opel astra II
Punto II
Pegueot 307
Ford Focus .
Nie zamierzam jezdzic w dalekie trasy , disel drogi w utrzymaniu szukam czegoś z LPG.
, Który byłby najlepszy jeśli chodzi o Niezawodność.
Nie potrzebuje demna osiagów. Nie jestem młodym gniewnym.
Potrzebuje auta , żeby Jeździć nie szpanować. Max 120km/h fajnie jak by dało rade 150 na autostradzie się przydaje.
Preferuje zwykle male auta ale combi też spoko .
Pozdrawiam i Z góry dziękuje.
Hozon6
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Wrz 2015, 19:05

Punto będzie marnie wyposażone, często 60KM. Poza tym dużo gorsze niż inne propozycje. Dochodzi też problem braku progów i podłogi :ok: Lepiej Bravke jak już
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Wrz 2015, 22:47

A jak inne pozycje ? Vw bora? Może golf 4?
Podobno podobne bardzo modele,
Astry rdzewieja,fiat najmniej wyposarzony ale z gazem sobie radzi, natomiast focus podobno gazu nie lubi.
Zaraz brave zobacze ,nie wiem nic o tym aucie xD

Ps.
brava czy bravo ?
Hozon6
Nowicjusz

23 Wrz 2015, 08:25

Astra jeśli była dbana nie ma prawa rdzewieć,mowa tutaj o II generacji.
Za 4-5k spokojnie kupisz Bravo albo Brava więc to już kwestia gustu.
Bora i Golf ok ale szukaj z silnikiem 1.8 minimum i budżet minimum 8-9k.
Moja propozycja to Peugeot 306,jak dobrze poszukasz to znajdziesz bardzo uszanowany egzemplarz z bardzo bogatym wyposazeniem.
Choćby coś takiego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Wrz 2015, 09:36

Powiem tak Astra Mi się podba wizualnie , fiaty Wgl...
Golf czy Bora najbardziej a pegueot 307 ? Tak jak napisalem moge poczekac i wydac 10tys na.auto .
Wole troche dołożyć i cieszyć się bardziej :-D
Hozon6
Nowicjusz

23 Wrz 2015, 09:39

Mając 10 tysięcy spokojnie znajdziesz ładne Audi A3 1.8 20V, warto też zerknąć na Octavię/Borę/Golfa z silnikiem 2.0 8V.

Jeśli Astra to najlepiej 1.8 16V. Z innych aut możesz zerknąć na Mazdę 323F, Hondę Civic VII (początek produkcji), Citroena Xsarę.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...

23 Wrz 2015, 10:04

Czy Golf , bora , audi a3 dobrze wspópracują z LPG?,boje sie Disela bo Jak pójdzie Koło dwumasa czy cos.to kilka Tyś. Zł, znów pompowtryski jeden kosztuje 1tys zł...
Audi a 3 bardzo fajny Samochod bora Golf też, z Nich wybiore Auto tak myślę.
Ps a Opel zafira? Disel znam dwie osoby , ,które mają zafire i Chwalą się spalaniem 5,5 l bezawaryjnością.
Dziękuje za odpowiedzi , bardzo Szybkie i Konkretne ;-)
Hozon6
Nowicjusz

23 Wrz 2015, 11:44

1.8 20V, 2.0 8V bardzo dobrze współpracują z LPG, palą trochę więcej niż silniki u konkurencji, ale na LPG Twoja kieszeń zbytnio tego nie odczuje.

Diesli w Oplu (2.0, 2.2) nie polecam, przy tych przebiegach, jakie teraz mają może paść pompa, a koszt jej regeneracji to 3 tysiące.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

23 Wrz 2015, 12:47

W takim razie zastanowie się nad Audi , ale 5 drzwiowe, kosztują więcej. Pozatym chyba Był by to najmniej awaryjny samochod z Tych 3 (golf ,bora ,audi).
Czytalem ,że z golfem jak na loteri jak kupisz i bd miał szczeście to niezawodny a jak nie to ciagle cos... a bora to Jego bliźniak techiczny więc to samo...
Hozon6
Nowicjusz

23 Wrz 2015, 12:53

Hozon6 napisał(a):Czytalem ,że z golfem jak na loteri jak kupisz i bd miał szczeście to niezawodny a jak nie to ciagle cos

Tak jest z KAŻDYM używanym autem.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

23 Wrz 2015, 17:07

Dziekuje , za odpowiedzi , Pomogły mi obrac kierunek ;-)
Hozon6
Nowicjusz

23 Wrz 2015, 20:53

Bez problemu możesz szukać diesla 1.9TDI 90/110km z grupy VAG to najlepsze diesle w tych autach a zwłaszcza 90,ona bez problemu wykręci 500tysięcy bez remontu i nie ma żadnych dwumas,pompowtryskiwaczy itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2015, 20:30

Witam , nie chce znow zakladac tematu ,jedynie odświerzam ;-)Pewnie jeszcze raz to zrobie W Listpoadzie , bo Ciągle rozmyślam nad najlepszym Wyborem . Lepiej tanszy i mniejszy czy dolożyć i teoretycznie lepszy.
Panowie i Panie Co powiecie o Renoult Clio II ?
czy audi a 4 ? czy jednak to a3 będzie najlepsze ? Pozdrawiam
Hozon6
Nowicjusz

12 Paź 2015, 20:47

Z tej trójki wybrałbym A3 dlaczego? Będzie większe i lepiej wykonane od Clio i nie będzie tego problematycznego zawiasu co w A4.
Za 7-8k możesz szukać 1.8 125km które świetnie nadaje się pod lpg.
Barol
Awatar użytkownika

13 Paź 2015, 09:08