Auto z LPG do 6,5 tys.

15 Paź 2018, 10:54

Ja bym sobie darował C5 w dieslu za 5k bo to na 99% będzie mina..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Paź 2018, 11:20

A za 7 tys? Bo właśnie mam propozycję z grupy FB, silnik 2.2 HDI, z opisu i wyglądu zadbane auto, od nowości w jednej rodzinie.
arturaro
Początkujący

Miejscowość: Szczecinek
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0 165KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

15 Paź 2018, 11:27

Nie ma znaczenia czy za 5 czy za 7 tysięcy, to nadal silniki podwyższonego ryzyka. To nie prosty 1.9 TDI 90 PS gdzie nie ma co się zepsuć, ewentualnie rurka sparcieje po 20 latach. Tutaj masz drogie wtryski i cały osprzęt. Możesz jeździć bezawaryjnie 2 lata a możesz za pół roku wtopić 4k w jego remont. Poczytaj o regeneracji wtrysków (jeden pewnie z 500 zł a są cztery) i innych świetnych elementach diesla. Może Ci przejdzie...

Chcesz diesla to szukaj prostego.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

15 Paź 2018, 11:57

Dobra, to chyba dam sobie jednak spokój z dieslem...

Musze się uzbroić w cierpliwość i czekać aż coś z LPG się pojawi ciekawego.

Niedaleko mam [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Tylko tu chyba nieco słaby silnik, wg suchych danych to osiągi podobne jak w Megane 1.4.
Auto faktycznie wizualnie zadbane, oglądałem z tydzień temu jak było jeszcze o 1 tys. droższe. Ale dokładniej się nie przyglądałem, bo odrzuciłem ze względu na silnik i cenę.
arturaro
Początkujący

Miejscowość: Szczecinek
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0 165KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2013

15 Paź 2018, 23:20

arturaro napisał(a):Auto faktycznie wizualnie zadbane

Wizualnie większość takie może być ale pytanie co sie dzieje od strony technicznej,jak masz niedaleko to obejrzyj dogłębniej ale się nie napalaj,z ciekawości sprawdziłem opinie tego komisu i mają takie średnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...
    Europejski Program PHEV Toyoty
    Toyota rozpoczęła projekt Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) w roku 2007. W 2008 r. przeprowadzono próby drogowe prototypowych pojazdów we Francji i Wielkiej Brytanii. W roku 2010 w ramach drugiej fazy projektu ...