mateusz9986 napisał(a):Kao tak odnośnie tematu Octavii. Mam w rodzinie taką jedną ze słynnym 1.9 tdi i auto co chwilę stoi u mechanika, także to również zależy od egzemplarza.
Czyli uważasz, że to standard, jeśli chodzi o Octavię?
Wytłumaczę Ci kwestię awaryjności najprościej jak potrafię i mam nadzieję, że już przestaniesz nabijać posty powtarzając się jaka to Twoja Meganka II jest bezawaryjna - to, że dany MODEL jest
statystycznie bardziej awaryjny niż inne MODELE nie jest równoznaczne z tym, że KAŻDY EGZEMPLARZ tego modelu będzie się ciągle psuć.
I w drugą stronę - to, że jakiś MODEL uchodzi za bezawaryjny nie oznacza, że KAŻDY EGZEMPLARZ tego modelu będzie bezawaryjny.
Awaryjność to kwestia statystyki, jednostkowe przypadki nie są żadnym wyznacznikiem.
Moim najbardziej awaryjnym autem był Civic VIII (a łącznie miałem kilkanaście aut) - co chwila musiałem w nim coś naprawiać, w pewnym momencie musiałem nawet kupić sobie inne auto na dojazdy do pracy, bo nikt nie potrafił zdiagnozować jednej usterki w Civicu i przez dwa miesiące przerzucałem go z warsztatu do warsztatu. Miałbym teraz pisać, że to gorsze auto niż Laguna II?
Zachowujesz się tak jakby ta Meganka była członkiem Twojej rodziny i kiedy ktoś napisze coś złego na jej temat bronisz jej nie zważając na oczywiste fakty. To tylko przedmiot, który ma Ci umilać życie, nic więcej.