11 Lis 2018, 23:05
Wracam z pytaniem, trochę zgłupiałam. Pojawiło się polo z silnikiem, który mnie interesuje. Byłam je oglądać, ogólnie samochód dosyć fajny, mamy jedno polo w rodzinie (tylko silnik 1.2 tsi i z 2012), także ten samochód najbardziej mi odpowiada. Wydaje mi się, że chcą za niego dosyć dużo.
Właścicieli było już 2, cały lewy bok był malowany (bez szpachli, sama druga warstwa lakieru), opony letnie (niestety nie sprawdziłam roku) ale widać, że kilka sezonów już przejechały (co ciekawe w kilku salonach samochody używane są sprzedawane z nowymi oponami i wypraną tapicerką), tutaj tapicerka widać, że używana (bez jakichś szczególnych plam, ale poszarzała, w dodatku lekko czuć poprzedniego użytkownika). Najbardziej zainteresował mnie rozrząd. Pan w salonie powiedział o łańcuchu, który wymienia się przy 200tys przebiegu. Z tego co znalazłam wynika, że to polo jest na pasku i wymiana przy 90tys albo co 5 lat?
Ktoś posiada i jest w stanie się wypowiedzieć? Samochód był tak ustawiony, zderzak w zderzak, że nawet nie dało się zajrzeć pod maskę...
Wstawiam ogłoszenie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Są w stanie zjechać o 500zł i w cenie zrobić hamulce z przodu i jakieś odbojniki od amortyzatorów z tyłu. Co o tym sądzicie? Najbardziej zastanawia mnie ten rozrząd.