REKLAMA
Od pewnego czasu poszukuję pierwszego samochodu, przede wszystkim dojazdy na uczelnię i do pracy (miasto/obwodnica) około 200km tygodniowo, czasami wyjazd gdzieś za miasto. Coś co nie będzie całkowitym mułem i da radę wyprzedzić tira na obwodnicy (wiem, że każdy ma inne odczucia, w rodzinie mamy clio 1.4 16v 98km i coś takiego wystarczyłoby mi na razie w zupełności).
Ze względów finansowych najchętniej z silnikiem nadającym się pod instalację LPG. Budżet to około 20-25tys (maks 30). Jestem już po wizycie w kilku Gdańskich salonach samochodowych, gdzie oglądaliśmy dwie meganki III (niestety z daleka widać było, że coś z nimi jest nie tak) i ibizę IV, ale tutaj był tylko silnik 1.2 TSI z tego co wiem niepolecany pod LPG.
Przeglądając forum widzę dużo propozycji fiata Bravo, niestety jest ich bardzo mało, zwłaszcza w moich okolicach. Wstępnie myśleliśmy o poszukiwaniu Fiesty mk7, Aurisa, Megane III, Kia Rio/Pro Ceed/Hyundai i30/i20, może astra J ? W zainteresowaniach był też Peugeot 208 oraz Fabia (z tym, że fabia II to strasznie brzydki samochód), być może też po prostu kolejne, trochę nowsze Clio. Jakie silniki polecacie pod gaz? Może celować w coś zupełnie innego?
Co myślicie o tej ofercie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]