REKLAMA
Witam,
do dyspozycji mam max 30tys zł. i w czerwcu muszę kupić auto. Problem w tym że auta które mi się podobają kosztują o 20-30tys więcej a nie mam możliwości uzbierania tej kwoty, kredyt też odpada.
Myśl jest teraz następująca. Kupić dobre auto za tą kwotę co mamy, odkładać nadal pieniądze i za 1-2 lata sprzedać auto i kupić to co się chce.
Auto musi więc nie wymagać zbytnio wkładu finansowego, nie stracić przesadnie na wartości i bezproblemowo się sprzedać. Wersja najlepiej kombi,ale jakby sedan się znacząco lepiej sprzedawał to jakoś przepykamy ten czas. Miejsca na 4 osoby i bagaż musi być. Gaz odpada bo instalacja się nie zwróci , a przy sprzedaży też mi pełnej kwoty instalacji nie odda.
Rocznie robię 15-20k km. Myślę że z dobrym, niezawodnym dieslem z nie za wielkim przebiegiem nie byłoby problemu później.
Przeglądając www spotkałem się z opinią że FIATowskie JTD spełniałyby to kryterium. Montowane również w Alfach i pewnie innych markach. Moge kupić w moim przypadku jakąś Alfe 156,159,166 itp ? ok 150KM musiałoby być. Czy może jakiegoś Fiat'a ? Czy może jestem na złym tropie ?
Pozdrawiam
Dawid