Auto z salonu i brak dowodu wplaty za rejestracje

07 Lip 2010, 08:27

Forumowicze,
kupujac samochod z salonu pozostawilem rejestracje dealerowi. W dniu odbioru samochodu najpierw wzieto ode mnie pieniadze (290 zl) a potem wymigano sie od udzielenia potwierdzenia wplaty mowiac, ze to zewnetrzna firma robi heh. Mysle sobie salon no to chyba nie kanciarze. Myslicie, ze w ktorym miejscu moze byc tutaj kant? Tymczasowy dowod rejestracyjny ktory dostalem jest w gumowej oprawie z reklamami i numerami telefonow PZU. Czy to PZU zarejestrowalo ten pojazd, a oni mnie skasowali dodatkowo?
takiol
Nowicjusz

Miejscowość: Sopot

08 Lip 2010, 10:29

salon wziął upoważnienie zapewne do rejestracji i się tym zajął. co prawda rejestracja kosztowała 100 zł mnie ale skoro nie chciało Ci sie samemu tego załatwić to Twoja strata.
kropka1
Początkujący

10 Lip 2010, 21:59

takiol napisał(a):Tymczasowy dowod rejestracyjny ktory dostalem jest w gumowej oprawie z reklamami i numerami telefonow PZU. Czy to PZU zarejestrowalo ten pojazd, a oni mnie skasowali dodatkowo?

Niekoniecznie. wystarczy, żeby w salonie był punkt agencyjny PZU i wciskają gdzie się da takie oprawy, ksiażeczki reklamowe i inne badziewia.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Lip 2010, 17:39

rejestracja nowego samochodu to koszt 180,5 zł + 17 zł za upoważnienie osoby która to robiła w Twoim imieniu.
Reszta może być prowizją dla firmy zewnętrznej która się tym zajmuje i ma np. umowę z salonem, np. taka Rejestracja-Samochodu.pl

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki, 14 Lip 2010, 00:02, edytowano w sumie 1 raz
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ALASKAN pick-up
    Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...