Auto z salonu za 60k. Twarde opinie

20 Lut 2017, 16:07

kalam napisał(a):1. SKODA. Odrzuć skodę, bo silniki TSI VW miały SPORO problemów. Wciskają pierdoły że naprawione, ale są tak prawdomówni jak ten dieselgate. Chyba że jesteś taki kozak i bierzesz na klatę ryzyko że silnik Ci się wysypie na gwarancji. Nie polecam. Nawet jeśli ich poprosisz o dowody że silniki to są naprawione to jedyne co dostaniesz to zapewnienia że będzie dobrze, a jak nie to gwarancja. Ale chyba nie jesteś tak naiwny by im wierzyć...

Jest jeszcze opcja wybrania 1,0 mpi 75 KM, wtedy już raczej nie ma różnych problemów poza tym że auto dynamiką nie będzie grzeszyć :D
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2017, 16:53

yeti65 napisał(a):
diddy79 napisał(a):Tipo z wyprzedaży? Raczej bym na to nie liczył za bardzo, bo mają duże zainteresowanie na ten model. Coś jak szukanie upustów w Mazdach.

Byłeś w salonie fiata :?: Bo ja byłem i wiem, że są(oczywiście sedany).
Widzę, że kolega uwierzył w tę propagandę o świeżych bułkach :lol:

Ja widzę że ktoś nie ma doświadczeń z kupowaniem nowego samochodu. Wyprzedaży TIPO nie ma. Akurat też byłem w salonie FCA i jeśli myślisz że upust w stylu obniżenie ceny auta o 10%, albo taki ekwiwalent w dodatkowych opcjach to jest "coś", to chyba mamy inne pojęcie o wyprzedaży. Bo takie coś to dostaje każdy Kowalski z ulicy i to nie wyprzedaż a jałmużna, a potem się cieszy że ograł dealera bo jeszcze wysępił od niego dywaniki GRATIS!
kalam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

21 Lut 2017, 11:12

Ty widzę (po profilu), doświadczenie masz olbrzymie :lol:
A ja jakiegoś wielkiego doświadczenia rzeczywiście nie mam, ale jakieś tam mam;
2012 Panda, 2014 Lancer, 2016 ducato :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

21 Lut 2017, 11:51

Z modeli przedstawionych przez założyciela wątku wybrałbym Fabię. Z tych prezentowanych przez Skodę, najbardziej przypadła mi go gustu wersja Style. Podoba mi się się bezkluczykowe wyłączanie i uruchamianie, małe spalanie :)
krysiu
Nowicjusz

Auto: Skoda Superb

21 Lut 2017, 16:18

krysiu napisał(a):Z modeli przedstawionych przez założyciela wątku wybrałbym Fabię. Z tych prezentowanych przez Skodę, najbardziej przypadła mi go gustu wersja Style. Podoba mi się się bezkluczykowe wyłączanie i uruchamianie, małe spalanie

I wlasnie do myślenia w takich kategoriach powinien ograniczać się wyboru nowego, taniego samochodu. A ten oszołom z poprzedniej strony, który na myśl o turbinie, albo egr zaczyna sie trząść jak paralityk powinien kupić poloneza. Sprawdzona stara technologia z gaźnikiem, żadnej ekologii, brak planowanego zużycia(czego?) - ten tekst to mnie zawsze rozwala, szkoda że tak naprawdę samochody są coraz mniej awaryjne. Tylko, że tutaj potrzeba doświadczenia od osób, które jeżdżą nowymi samochodami, a nie od forumowych profesorów o profilu specjalizacji 15letni sztrucel z bliżej nieokreślonym przebiegiem :)
Crankshaft
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Panamera
Silnik: 4.0
Paliwo: Diesel

21 Lut 2017, 21:24

Crankshaft napisał(a):I wlasnie do myślenia w takich kategoriach powinien ograniczać się wyboru nowego, taniego samochodu.

Po to żeby kncerny mogło go dmuchać w pupkę i tłumaczyć że to zdrowo i tak technologicznie... :D
Crankshaft napisał(a):Tylko, że tutaj potrzeba doświadczenia od osób, które jeżdżą nowymi samochodami, a nie od forumowych profesorów o profilu specjalizacji 15letni sztrucel z bliżej nieokreślonym przebiegiem

A Pan professor co ma w garażu? :D Oprócz starego cdi? :D
Crankshaft napisał(a):A ten oszołom z poprzedniej strony, który na myśl o turbinie, albo egr zaczyna sie trząść jak paralityk powinien kupić poloneza

No wiesz ostatnio woziłem kolegę w sprawie zaworka egrowatego do cadjego 1,6tdi w aso ponad 3,5k poza aso 2,2k auto ma od nowości i przebieg 100tyś.km. hmmm więc ile byłaby warta np: fabia po 100tyś.km. w której trzeba by w aso zrobić zaworek za 3,5k hmmm trząsłbyś się czy nie???

Ogólnie technologii już nie ominiemy ale trzeba umieć w gąszczu "uczciwych"ofert wybierać to co nie pozwoli nam spokojnie spać w nocy bez myślenia ile jutro trzeba wydać żeby jechać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

21 Lut 2017, 23:52

Ja od siebie też polecę yarisa, ale hybrydowego. W 60k powinieneś się zmieścić wraz z jakimś sensownym wyposażeniem.
WRAY
Nowicjusz

Auto: ---

22 Lut 2017, 09:55

Zdumiony jestem faktem ilości hejtu. Zapewne autorowi tematu chodziło o to by czytać żale, jakie to turbo jest super, bezawaryjne, bezobsługowe i do tego stopnia ekologiczne, że zamiast paliwa, do baku można lać wodę. Nikt nie musi się ze mną zgadzać, ja doradzam z punktu widzenia kogoś kto ceni sobie bezawaryjność nowych samochodów i święty spokój. Zdecydowana większość prywatnych właścicieli z jakimi się spotykam kupuje auto na trochę więcej niż 3-letni leasing flotowy.

Crankshaft napisał(a):I wlasnie do myślenia w takich kategoriach powinien ograniczać się wyboru nowego, taniego samochodu.
Widzę że ktoś jest tak krótkowzroczny że uważa iż po gwarancji auto się sprzedaje, żeby nie było problemów z naprawami. No tak tylko gdzie tu wtedy taniość? Aaaa no tak przecież trzeba propagować kupowanie nowych aut i sprzedawanie po gwarancji, bo wtedy prywatny właściciel traci najwięcej, a na rynku można złapać okazję. Ja jestem odmiennego zdania, no ale widać wiesz lepiej w końcu polecasz kupno poloneza na gaźniku, a jakbyś nie wiedział, nowe auta są na wtryskach ;) Gaźniki wyparto dawno temu. No ale skąd możesz wiedzieć, skoro wybierasz auto jedynie na podstawie bezkluczykowego wyłączania i uruchamiania.
Crankshaft napisał(a):Tylko, że tutaj potrzeba doświadczenia od osób, które jeżdżą nowymi samochodami, a nie od forumowych profesorów o profilu specjalizacji 15letni sztrucel z bliżej nieokreślonym przebiegiem
Rozumiemy że w Twoim X letnim życiu miałeś już 50 nowych samochodów, jeździłeś conajmniej 15 lat każdym, gdzie każdy z nich robił 20 tys km na rok że dzielisz się z nami tą tajemną wszechwiedzą i polecasz wybór auta w tak prostych kategoriach jak kluczyki, bo pojazdy od strony mechanicznej się w ogóle nie psują. Tylko sęk w tym że ja nie traktuję autora tematu z góry i nie robię durnych założeń. Z tego co widzę to Ty zakładasz z góry że autorowi wisi bezawaryjna jazda. Natomiast ja nadmieniłem że jeśli interesują go niskie koszty i bezproblemowa eksploatacja to wyjaśniam mu czym powinien się zainteresować. Ale gdybyś tak zastanowił się głębiej, to może doszedłbyś do wniosku, że skoro ktoś wkłada już minimalny wysiłek w to by zapytać o rady na forum, to może interesuje go coś więcej niż fakt czy auto ma bezkluczykowy dostęp, bo ten aspekt może ocenić w salonie i bezpośrednio tam podjąć decyzję.

Yarisa hybrid bym polecił gdyby nie to że jest bezpośredni wtrysk, a automat nie każdemu może odpowiadać.

PS, tylko proszę nie wyjeżdżać z tekstami że nagar można wodorem usunąć.
kalam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

22 Lut 2017, 10:44

kalam ale nie masz co dyskutować wpisz sobie w wyszukiwarce forum 959 pojawią Ci się wypowiedzi pewnego użytkownika na temat nowych aut, diesli, napraw itp. a także znajdziesz info czym jeździ/ździł crankshaft :ok:
I zobaczysz jak te wypowiedzi w swojej "głupocie" są podobne do siebie.
Szkoda dyskutować... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota