REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kalam napisał(a):1. SKODA. Odrzuć skodę, bo silniki TSI VW miały SPORO problemów. Wciskają pierdoły że naprawione, ale są tak prawdomówni jak ten dieselgate. Chyba że jesteś taki kozak i bierzesz na klatę ryzyko że silnik Ci się wysypie na gwarancji. Nie polecam. Nawet jeśli ich poprosisz o dowody że silniki to są naprawione to jedyne co dostaniesz to zapewnienia że będzie dobrze, a jak nie to gwarancja. Ale chyba nie jesteś tak naiwny by im wierzyć...
yeti65 napisał(a):diddy79 napisał(a):Tipo z wyprzedaży? Raczej bym na to nie liczył za bardzo, bo mają duże zainteresowanie na ten model. Coś jak szukanie upustów w Mazdach.
Byłeś w salonie fiataBo ja byłem i wiem, że są(oczywiście sedany).
Widzę, że kolega uwierzył w tę propagandę o świeżych bułkach
krysiu napisał(a):Z modeli przedstawionych przez założyciela wątku wybrałbym Fabię. Z tych prezentowanych przez Skodę, najbardziej przypadła mi go gustu wersja Style. Podoba mi się się bezkluczykowe wyłączanie i uruchamianie, małe spalanie
Crankshaft napisał(a):I wlasnie do myślenia w takich kategoriach powinien ograniczać się wyboru nowego, taniego samochodu.
Crankshaft napisał(a):Tylko, że tutaj potrzeba doświadczenia od osób, które jeżdżą nowymi samochodami, a nie od forumowych profesorów o profilu specjalizacji 15letni sztrucel z bliżej nieokreślonym przebiegiem
Crankshaft napisał(a):A ten oszołom z poprzedniej strony, który na myśl o turbinie, albo egr zaczyna sie trząść jak paralityk powinien kupić poloneza
Widzę że ktoś jest tak krótkowzroczny że uważa iż po gwarancji auto się sprzedaje, żeby nie było problemów z naprawami. No tak tylko gdzie tu wtedy taniość? Aaaa no tak przecież trzeba propagować kupowanie nowych aut i sprzedawanie po gwarancji, bo wtedy prywatny właściciel traci najwięcej, a na rynku można złapać okazję. Ja jestem odmiennego zdania, no ale widać wiesz lepiej w końcu polecasz kupno poloneza na gaźniku, a jakbyś nie wiedział, nowe auta są na wtryskachCrankshaft napisał(a):I wlasnie do myślenia w takich kategoriach powinien ograniczać się wyboru nowego, taniego samochodu.
Rozumiemy że w Twoim X letnim życiu miałeś już 50 nowych samochodów, jeździłeś conajmniej 15 lat każdym, gdzie każdy z nich robił 20 tys km na rok że dzielisz się z nami tą tajemną wszechwiedzą i polecasz wybór auta w tak prostych kategoriach jak kluczyki, bo pojazdy od strony mechanicznej się w ogóle nie psują. Tylko sęk w tym że ja nie traktuję autora tematu z góry i nie robię durnych założeń. Z tego co widzę to Ty zakładasz z góry że autorowi wisi bezawaryjna jazda. Natomiast ja nadmieniłem że jeśli interesują go niskie koszty i bezproblemowa eksploatacja to wyjaśniam mu czym powinien się zainteresować. Ale gdybyś tak zastanowił się głębiej, to może doszedłbyś do wniosku, że skoro ktoś wkłada już minimalny wysiłek w to by zapytać o rady na forum, to może interesuje go coś więcej niż fakt czy auto ma bezkluczykowy dostęp, bo ten aspekt może ocenić w salonie i bezpośrednio tam podjąć decyzję.Crankshaft napisał(a):Tylko, że tutaj potrzeba doświadczenia od osób, które jeżdżą nowymi samochodami, a nie od forumowych profesorów o profilu specjalizacji 15letni sztrucel z bliżej nieokreślonym przebiegiem