Witam, szukam większego auta do 14 000 zł, dlatego w grę wchodzi tylko segment C/D. Szczerze, obojętne mi czy to będzie kombi czy sedan, ważne by samochód był wygodny i zapewniał w miarę duży komfort zarówno jadącym z przodu jak i z tyłu. Oczywiście nie kosztem bagażnika, nie ma być jak w autach segmentu A/B
Z innych wymagań to silnik dieslowski, klimatyzacja(jakby była dwu-strefowa to miód malina, ale nie jest to szczególny wyznacznik), system audio w miarę ogarnięty (tak, żeby słuchanie muzyki nie powodowało chęci wyłączenia radia), rocznik powyżej 2004r.
Myślałem nad Volvo V50 (w tej cenie pewnie troszkę za wysokie progi, ale może akurat coś wartego uwagi się trafi), Peugeotem 407, Citroenem C5. Gdzieś w głowie siedzi także Renault Espace, świetna sprawa jakby się chciało całą rodziną przejechać na wakacje za granicę, ale wiadomo, to już o wiele większy samochód w porównaniu z poprzednimi.
Jakby coś to jestem z wlkp. i najchętniej w tym regionie szukałbym auta, choć tereny Inowrocław, Bydgoszcz też mogą być.
Co byście polecili?