Pierwsze auto - 14 tysięcy.

17 Mar 2015, 01:02

Witajcie!

Planuję zakup pierwszego samochodu. Ze względu na budżet za pewne będzie to samochód używany. Liczę na Waszą pomoc. Nie chciałbym popełnić błędu już na początku swojej motoryzacyjnej przygody.

Moją pasją jest sport. Potrzebuję samochodu, do którego zapakuje niezbędny sprzęt w drodze na zawody - przede wszystkim rower triathlonowy. Nie posiadam preferowanej marki, ani silnika. Wybór padł na nadwozie typu kombi, jednakże nie zamykam się na inne propozycje. Głównym kryterium jest "pojemność" auta i budżet którym dysponuje - 14 tysięcy złotych.

Autem pokonuje rocznie ok 12-15 tysięcy kilometrów. Na co dzień jeżdżę po mieście, weekendowo dłuższe trasy.

Rejon - Warszawa / Sandomierz

Pozdrawiam!
BartekTri
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

17 Mar 2015, 07:16

A co powiesz na minivana?
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Mar 2015, 09:58

Znam ten ból z przewożeniem roweru :wink: przeżywam ten horror praktycznie w każdy wakacyjny weekend
Z doświadczenia wiem, że najlepszym autem do przewozu takiego niewymiarowego sprzętu jak rower jest VAN. Jeśli często przewozisz swój jednoślad nie ma lepszej klasy aut! W zasadzie żadnym kombi nie przewieziesz tak bezstresowo roweru :yes:
Najlepszym vanem ever do takich celów jest Chrysler Voyager :D tylko pewnie jako młodziak nie będziesz chciał takim latać. Ja bym jeździł :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004