Auto z segmentu D

04 Wrz 2019, 16:59

Cześć,

niestety mój Volkswagen Golf IV - padł [*] po dziewięciu latach współpracy i szukam jakiegoś auta.

Jestem zainteresowany segmentem D, dokładnie kilkoma markami/modelami.

Dodam, że trasy jakie robię są bardzo małe max. 10-15 / dziennie + co 2/3 weekend 300 km.

Golfika (1.4 16 V) miałem w gazie, więc jak zalałem pełną butlę to po mieście jeździłem prawie cały miesiąc.

Z racji, że nie robię dużych przebiegów interesuje mnie benzyna + ew. benzyna/gaz + ew. możliwość założenia gazu, chyba, że się mylę i polecicie mi diesla.

Moje wymagania:
Silnik: 1.5-2.0
Moc: do 200 KM
Skrzynia: automat

Rozglądałem się za kilkoma autami jednak nie mogę podjąć decyzji:

Co najważniejsze auto chce wziąć w leasing.

Biorę pod uwagę autka używane, nowe raczej odpadają.

a) Ford Mondeo MK5 - na niego jestem najbardziej nagrzany jednak mało jest benzyn, które nie były sprowadzane z USA (sprawdzane z USA odpadają)
b) Volkswagen Passat B8,
c) Skoda Suberb,
d) Opel Insignia (nowsza wersja)

Co byście radzili, które autko wybrać -czy może macie jakieś inne propozycje? Czy jestem w błędzie odnośnie benzyna/diesel?
damian0021
Obserwowany

25 Wrz 2019, 22:37

Bierz śmiało Mondeo, benzyna będzie najlepsze jak robisz takie dystanse tylko, jeśli jedziesz tymi autami po mieście to nieco przemyśl zakup, bo nie będziesz jechać zwykłym autem, a krążownikiem.

Superb też fajne, ale jeśli wolisz Mondeo to zdecydowanie ono.

Passat mega nudne auto, nie kupowałbym tego gdybym miał kasę na te auta, które wymieniłeś.

Insygnia szału nie robi, najciekawsze ma wnętrze...
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
    W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...