Auto z UK (2500-3000F)

27 Gru 2015, 01:41

Witam, to znowu ja.

Na początku tego roku pytałem o kupno coupe, jednak plany się nieco zmieniły i obecnie siedzę w UK i tutaj też planuję zakup mojego samochodu (cena auta do 2.500~3000F, tj. 15000-20000 zł).

Wymagania:
* hatchback, sedan lub coupe.
* może być coś z klasy kompaktowej, jak i ze średniej.
* silnik max 2 litry (drogie OC). Może być z turbo. Może być wolnossący. Chyba że będzie jakiś model z silnikiem o większej pojemności, do którego warto będzie dopłacić (ostateczność).
* Benzyna.
* Nie chcę aby samochód "zamulał" podczas jazdy - chcę mieć jakiś zapas mocy pod nogą (120KM+)
* Rocznik najlepiej jak najmłodszy (10-11 lat max)
* Używany będzie do jazdy po mieście, raz na jakiś czas jakieś dłuższe wypady za miasto. Więc spalanie 10L po mieście byłoby dla mnie ok.
* Chciałbym auto miało 6 bieg - mniejsze spalanie w trasie.
* Jak najmniej awaryjny lub z dobrą dostępnością części (jak np. Vauxhall).

Auto będę kupował na wiosnę (marzec-kwiecień). Auta tutaj w tej kategorii cenowej są trochę inne (i tańsze) niż w PL i rozstrzał między modelami jest ogromny i nie mam pojęcia w jaki model celować.

Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowany przez BuShMaN, 27 Gru 2015, 02:13, edytowano w sumie 1 raz
BuShMaN
Nowicjusz

Auto: Lexus SC430

27 Gru 2015, 01:55

Aż tak dobrze rynku w Uk nie znam , ale z tego co wiem vauxhalle są tam tanie i jest tego dużo, można wybierać. Także ja bym celował np. w astre gtc 1.8.
Tak z autopsji , znajomy w uk kupił vectrę 1.9 cdti która miała full wyposażenie tj skóry xenon itp z 2005r. po wymianie dwumasy , za 600f. Także można trafić , ale będąc w Uk w ok. Liverpoolu widziałem w komisach auta w cenach jak w polsce a nawet droższe, ale były z bardzo małym przebiegiem i gwarancją z komisu
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2015, 02:12

Kupilśmy z kolegami Vauxhalla Corsę C 1.3 CDTI końcówka 2006 roku, wersja SXI za 600F i jakieś 2 tygodnie temu padł nam silnik. Także jeśli mam dać więcej za ubezpieczenie niż za sam samochód, to niestety tego nie widzę.
BuShMaN
Nowicjusz

Auto: Lexus SC430

27 Gru 2015, 18:27

raczej nikt z obecnych tutaj nie zna rynku w Anglii. Tam każde auto jest odpowiednio tańsze
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Gru 2015, 18:27

raczej nikt z obecnych tutaj nie zna rynku w Anglii. Tam każde auto jest odpowiednio tańsze
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Gru 2015, 20:13

Zdjęcie

Polecam Renault Laguna III 2.0 benzyna, liftback od 2007 roku. W cenie proponowanej możesz takie znaleźć nawet z przebiegiem 60-80 tys mil, a teraz może nawet z 2008 lub nowszego rocznika.

Auto ma 6 biegów, 140 KM i spala średnio 8-10 w mieście i ok. 6-7 w trasie. Mam już je ponad dwa lata i naprawde nic w nim nie robiłem (chyba, że mam szczęście do egzemplarza). Zresztą ostatnie wcielenie Laguny cieszy się dobrą jakością, bezawaryjnością i opinią użytkowników.

Poprzednia Laguna 2 miała nie najlepszą opinię, w zwiazku z czym Renault musiało się przyłożyć to Laguny 3, co mogę osobiście potwierdzić.

Ciężko mi potwierdzić ceny części bo jeszcze nic nie naprawiałem. Wymieniałem tylko całkowicie hamulce przód-tył (dla samego siebie), co kosztowało mnie nieco ponad 300 funtów.

Wiem, że to francuz, ale tak samo byłem zaskoczony jego jakością i dynamiką. Na pewno nie wybrałbym żadnej Vectry tutaj, bo są to brzydkie dziągi, w dodatku w większości z nieciekawą przeszłością. Corsa była dla mnie zawsze albo za mała albo za bardzo mułowata.
anglik2000
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004)
    Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...
    Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...