Wybór samochodu - wiele wariantów : ((( -- niezdecydowanie

19 Paź 2015, 10:13

Witam. Zacznę od tego , że chce kupić auto w Anglii. Nie jest to mój pierwszy samochód ani samochód, który ma mnie na długo zadowalać. Jednak co wybrać?

Myślę nad:

BMW 3 lub 5 rocznik 1998-2002
Audi A4, A3, A6 - 1998-2002
Mercedes C klasa, CLK - -..-
Honda accord
WV Passat (1998-2000)
Mazda 6
Toyota celica

Zupełnie nie wiem co wybrać a codziennie zmieniam decyzję. Pomocy...

edit# może tak co wy byście wybrali z tego? Ogólnie od auta oczekuje tego, że nie zawiedzie mnie w trasie
geli20
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
0

19 Paź 2015, 11:12

Może powiesz coś więcej? Jakie przebiegi, budżet, czego wymagasz od samochodu (coś więcej niż niezawodności :))
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007
0

28 Gru 2015, 19:23

Ja bym poszedł za BMW serii 3. Z opinii znajomych to dosyć niezawodne auto, a można też do niego znaleźć sporo zamienników, a co więcej część napraw wykonać samemu.

Seria 5 jest również niezła, ale nie mogę tego bliżej potwierdzić osobiście.

Passat 1.9 TDI to również dobry wybór, szczególnie z proponowanego przez ciebie rocznika. Niemniej jednak należy go dobrze obejrzeć, bo po pierwsze sporo ich tu jeżdzi na Taxi, a po drugie mają ogólnie różną przeszłość.

Mazda 6 OK, ale nie pchaj się w diesela bo cię wykończy.
anglik2000
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault
Silnik: 2000
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2008
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 generacji
    Na noworoczny test do naszej redakcji trafił ciągnik siodłowy Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 najnowszej generacji w wersji z 510-konnym silnikiem i kabiną GigaSpace. Ciągnik połączyliśmy z chłodnią do przewozu ...