Auto z USA

02 Sty 2022, 16:48

Witam, chciałbym zakupić auto, które pochodzi z USA na użytek własny. Czy lepiej ściągać za pośrednictwem firmy czy może lepiej kupić auto, które już zostało sprowadzone i naprawione w Polsce? Najbardziej interesuje mnie mazda 3 i Honda civic z silnikiem 2.0. Znalazłem kilka ogłoszeń aut, które już są w Polsce i zastanawiam się, czy warto takowe zakupić?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Które z tych jest jest warte rozważenia, najbardziej mi się podoba ta Honda, ale nie wiem czy była mocno rozbita :|

Z góry dziękuje za pomoc :)
ziom311
Nowicjusz

02 Sty 2022, 17:31

ziom311 napisał(a):Które z tych jest jest warte rozważenia, najbardziej mi się podoba ta Honda, ale nie wiem czy była mocno rozbita

Poproś o poprawne numery VIN i sobie podejrzysz aukcje na których były te samochody kupowane,
Pierwsza Honda ...VIN od chyba jakiejś Innej , kolor i rok się nie zgadzają
więc zapewne ktoś celowo to podał od innego egzemplarza.
https://en.bidfax.info/honda/civic/7172 ... 52628.html

Zdjęcia Mazdy SĄ
https://autoauctions.io/public/26395145 ... zda3-sport
Ostatnio edytowany przez toyman40, 02 Sty 2022, 17:42, edytowano w sumie 1 raz
toyman40
Stały forumowicz

02 Sty 2022, 17:38

Szczerze mówiąc takich populusów z USA raczej by nie kupował, a raczej auta, które nie były oferowane w Europie. Jak już kupować auto powypadkowe, to jakieś ciekawe :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Sty 2022, 17:44

To rzeczywiście ta Honda jest bardzo podejrzana. Taka mazda w Polsce jest o wiele droższa, czasem nawet o 15k. Czy większość takich aut to są samochody powypadkowe czy można coś trafić po lekkiej stłuczce?
ziom311
Nowicjusz

02 Sty 2022, 18:05

Im większa szkoda naprawiona po druciarsku tym większy zysk. Tak naprawdę najlepszą opcją byłoby sprowadzić coś co sam sobie wybierzesz za pośrednictwem jakiejś firmy i samemu naprawić. Nooo ale wtedy to się średnio opłaci przy takich autach.
Zdarzają się egzemplarze po delikatnych szkodach ale wtedy nie są wcale tańsze od europejskich bo niby czemu miałyby być.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Sty 2022, 18:09

Czyli lepiej sobie odpuścić i szukać jednak aut z polskiego salonu. A jak z autami z Niemiec , Włoch czy Francji? Też są to auta niewarte zainteresowania, gdyż są to również po jakiś przygodach?
ziom311
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...
    Ibiza FR testowana przez Marcina Dorocińskiego
    Nowy SEAT Ibiza hiszpański przedstawiciel segmentu B jest dostępny na rynku od niedawna w nowej generacji. Nie mogło to pozostać bez odpowiedzi Marcina Dorocińskiego, na co dzień jeżdżącego 211-konnym Leonem FR. Auto, które ...

02 Sty 2022, 18:19

Nie ma jakiś stereotypów że z włoch są takie, z niemiec takie a z francji inne, egzemplarz egzemplarzowi nie równy, równie dobrze z USA będzie świetne a z Polskiego Salonu Złom, bo ktoś totalnie nie dbał, czy uszkodził itp.
Aczkolwiek niektórzy kupują nowe w USA :lol: Kona 2021R świeżo odebrana z salonu w Chicago :mrgreen:
toyman40
Stały forumowicz

02 Sty 2022, 18:41

Zdecydowałem, że jednak będę szukał auta z Polski,
Znalazłem mazdę 3 z polskiego salonu, tylko zastanawiam się jaka tam siedzi skrzynia automatyczna? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć tej informacji czy może jest to cvt czy jednak inna?
ziom311
Nowicjusz

19 Kwi 2022, 11:17

To ja sie podepnę, powiedzcie mi warto w ogóle ściągać samochody ze USA ? Jest to gra warta świeczki ?
MartaPietrzyk
Nowicjusz