Auto z USA

09 Lut 2023, 15:24

Jakiego pośrednika- firmę polecacie do sprowadzenia auta z usa ?? Ktoś ma jakieś doświadczenia że sprowadzaniem aut??
Adam258
Nowicjusz

• 09 Lut 2023, 16:00

To może zacznij od tego że wybór pośrednika do sprowadzenia samochodu z USA zależy od kilku czynników, takich jak:

1. Reputacja: Upewnij się, że wybrana firma ma dobrą reputację i pozytywne opinie od innych klientów. Można to sprawdzić w Internecie, na forach i stronach z recenzjami.
    2. Doświadczenie: Warto wybrać firmę, która ma wieloletnie doświadczenie w sprowadzaniu samochodów z USA. Oznacza to, że mają dobrą znajomość procesu i wiedzą, jak unikać potencjalnych problemów.
    3. Usługi: Upewnij się, że firma oferuje wszystkie usługi, których potrzebujesz, w tym wsparcie w zakresie formalności związanych z importem, ubezpieczenie, przekształcenie samochodu zgodnie z wymogami europejskimi i inne.
    4. Cena: Porównaj ceny kilku różnych firm i upewnij się, że otrzymujesz najlepszą ofertę za swoje pieniądze. Pamiętaj, aby sprawdzić, czy cena uwzględnia wszystkie koszty związane z importem samochodu.
    5. Kontakt: Upewnij się, że masz łatwy i niezawodny kontakt z wybraną firmą, aby mieć pewność, że wszelkie pytania i wątpliwości będą szybko rozwiązane.

Po przeanalizowaniu tych czynników powinieneś być w stanie wybrać odpowiedniego pośrednika, który spełni twoje wymagania i pomoże Ci w sprawnym i bezproblemowym sprowadzeniu samochodu z USA.

Ja bym się nie opierał tylko na jakiejś jednej czy dwóch opiniach. Kiedyś szukałem ale jakoś w końcu zrezygnowałem ze sprowadzenia bo trafiło mi się auto już na miejscu w PL w dobrej cenie.

Zerknij jeszcze do tego działu na forum import-samochodow-z-usa-vf565.htm
    Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17

09 Lut 2023, 16:59

Adam258 napisał(a):akiego pośrednika- firmę polecacie do sprowadzenia auta z usa ?? Ktoś ma jakieś doświadczenia że sprowadzaniem aut??

Kup auto sprowadzone do PL. Bo większość (jak nie wszystkie) tych firm jest dobra ale w teorii.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe