Auto z USA

09 Lut 2023, 14:24

Jakiego pośrednika- firmę polecacie do sprowadzenia auta z usa ?? Ktoś ma jakieś doświadczenia że sprowadzaniem aut??
Adam258
Nowicjusz

• 09 Lut 2023, 15:00

To może zacznij od tego że wybór pośrednika do sprowadzenia samochodu z USA zależy od kilku czynników, takich jak:

1. Reputacja: Upewnij się, że wybrana firma ma dobrą reputację i pozytywne opinie od innych klientów. Można to sprawdzić w Internecie, na forach i stronach z recenzjami.
    2. Doświadczenie: Warto wybrać firmę, która ma wieloletnie doświadczenie w sprowadzaniu samochodów z USA. Oznacza to, że mają dobrą znajomość procesu i wiedzą, jak unikać potencjalnych problemów.
    3. Usługi: Upewnij się, że firma oferuje wszystkie usługi, których potrzebujesz, w tym wsparcie w zakresie formalności związanych z importem, ubezpieczenie, przekształcenie samochodu zgodnie z wymogami europejskimi i inne.
    4. Cena: Porównaj ceny kilku różnych firm i upewnij się, że otrzymujesz najlepszą ofertę za swoje pieniądze. Pamiętaj, aby sprawdzić, czy cena uwzględnia wszystkie koszty związane z importem samochodu.
    5. Kontakt: Upewnij się, że masz łatwy i niezawodny kontakt z wybraną firmą, aby mieć pewność, że wszelkie pytania i wątpliwości będą szybko rozwiązane.

Po przeanalizowaniu tych czynników powinieneś być w stanie wybrać odpowiedniego pośrednika, który spełni twoje wymagania i pomoże Ci w sprawnym i bezproblemowym sprowadzeniu samochodu z USA.

Ja bym się nie opierał tylko na jakiejś jednej czy dwóch opiniach. Kiedyś szukałem ale jakoś w końcu zrezygnowałem ze sprowadzenia bo trafiło mi się auto już na miejscu w PL w dobrej cenie.

Zerknij jeszcze do tego działu na forum import-samochodow-z-usa-vf565.htm
    Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17

09 Lut 2023, 15:59

Adam258 napisał(a):akiego pośrednika- firmę polecacie do sprowadzenia auta z usa ?? Ktoś ma jakieś doświadczenia że sprowadzaniem aut??

Kup auto sprowadzone do PL. Bo większość (jak nie wszystkie) tych firm jest dobra ale w teorii.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
      Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...
      Toyota GT86 British Green Limited
      Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...