Witam,
Mam okazję sprowadzić z USA auto (bez podatku i w ogóle tzw. przesiedleńcze) i zastanawiam sie nad wyborem. Na razie długo nie szukałem raptem parę godzin a moja wiedza a samochodach nie jest jakas najwyższej jakości.. więc zwracam sie do Was.
Na razie wypatrzyłem coś takiego jak Lexus ES 350 i szukam samochodu właśnie w tej klasie. Oczywiście ważny jest dla mnie mocny silnik ( 2.5 z tendencją na 3.5L ) i stosunkowo niskie spalanie ( tak jak w tym modelu kształtujące sie w granicach 11L - przynajmniej z danych które ja znalazłem w internecie ). Ważne są także dla mnie wymiary, szukam dużego auta, z dużą ilością miejsca z tyłu ( ok 5m dł. tak jak Lexus który ma 4.85 ). Cena nie powinna przekroczyć 40tys USD (cena w USA) ale rozważe każdą propozycje. Inne samochody na które zwróciłem uwagę w moim krótkim jak dotąd poszukiwaniu to np. Toyota Camry, Jaguar X-Type, Lincoln MKZ, Cadillac CTS. Wiem że są to auta typowo amerykańskie i może być potem problem z częściami i serwisem dlatego czekam na pomoc kogoś bardziej zoorientowanego w temacie
Jakie auto wybrać? Czekam na propozycje i pytania bo na pewno zapomniałem napisać o wielu ważnych rzeczach dotyczacych wyboru tego samochodu.