Plany na przyszłość:P

01 Maj 2008, 22:09

mam dopiero 15 lat i czasami rozglądam się za pierwszym samochodem.
pewnie nie kupie żadnego na 18stkę, więc muszę się liczyć z tym, że pierwsze swoje auto nabędę w roku 2011-2013. sprawdzam ile auta tracą na wartości itp. więc mam dla was drodzy forumowicze zadanie bojowe. doradźcie mi jaki pojazd mogę zakupić jak już będę miał te 2- lat.
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

01 Maj 2008, 22:35

Zadanie rzeczywiście jest bojowe, bo jak tu komuś doradzić skoro się nie wie co on lubi i ile ma/będzie miał kasy...
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

03 Maj 2008, 00:43

2011 to akurat 18 lat :P więc powinieneś podnieść trochę poprzeczkę. Co do Twojego pytania: kolega wyżej dobrze powiedział. Nie wiem, czy znajdzie się jakiś "nostradamus" na forum, który będzie wiedział ile będziesz miał pieniędzy, jaki samochód preferujesz i do czego będzie Ci on służył. Zacznijmy od tego, że skoro nie kupisz sobie na 18, to i zapewne ten rok czy później nie będziesz miał tyle pieniędzy by kupić sobie nowe autko z salonu (chyba, że się myle to przepraszam) jeśli jest tak jak mówię, to spadek ceny tak bardzo Cię nie dotyczy, bo najwięcej tracą autka nowe. Co do Ciebie, to zapewne nie będziesz w tym 2011 lub 2013 rozglądał się za autkiem rocznym lub dwuletnim. Teraz ceny używanych furek nie spadają tak diametralnie jak kiedyś, więc możesz od obecnych cen odjąć kilka tysięcy i będziesz miał mniej więcej ceny w Twojej przyszłości :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...